2024. április 26. - Ervin

Azonnali eljárást kezdeményeztek a meghalt beteg ellátása ügyében

Az Egészségügyi Minisztérium azonnali eljárást kezdeményezett az Egészségbiztosítási Felügyeletnél a február 3-án - gyomorvérzésben - elhunyt beteg ellátása ügyében - tájékoztatta a szaktárca szerdán közleményben az MTI-t.
2008. február 6. szerda 15:03 - Hírextra

A közlemény szerint a Egészségügyi Minisztérium megdöbbentőnek tartja, ha igazolódik az a gyanú, hogy diagnosztikai hibák miatt egy beteg meghalhat gyomorvérzésben.

"Ezért kérjük a Felügyeletet, minél rövidebb idő alatt adjon választ a kérdésre, miért fordulhatott elő ilyen eset, és arra is, ki volt a felelős" - olvasható a közleményben, amelyben a minisztérium egyben őszinte részvétét fejezte ki az elhunyt hozzátartozóinak.

Lőrincz János, 44 éves budapesti lakos január 26-án, szombaton gyomorvérzés következtében elszédült és budapesti lakása ajtójától néhány méterre összeesett. A mentők a 23 kilométerre lévő szentendrei orvosi rendelőbe vitték a beteget, mert a sürgősségi orvosi ellátásra szoruló beteg korábban Szentendrén lakott, és új lakhelye nem volt még bejelentve.

Az orvosok Szentendréről visszaküldték Budapestre a Margit kórházba. Innen átszállították a János kórházba, majd vissza a Margit kórházba, ahová délután öt óra körül érkezett meg: nyolc órával rosszullétének bekövetkezte után.

Egy óra múlva megoperálták, a gyomorvérzést megállították. Lőrincz János kómában került, majd meghalt.

"A tragikus haláleset híre miszerint többek között a technikai feltételek hiánya is okozta egy középkorú férfi halálát, rávilágított arra a hiányosságra, hogy a III. kerületben nincs komputertomográf, azaz CT berendezés" - közölte a III. kerületi Önkormányzat szerdán az MT-vel.

A közlemény szerint az óbudai képviselő-testület szerdai ülésén támogatta a polgármester rendkívüli előterjesztését, miszerint egy CT berendezés kerüljön elhelyezésre a korábbi Szent Margit Kórházban.

Amennyiben a Főváros egyetért a CT berendezés telepítésével, akkor Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata ötmillió forint erejéig kötelezettséget vállal a berendezés elhelyezésének támogatására.

A CT-készülék, amely értéke mintegy 100 millió forint, nemcsak daganatos betegségek, hanem több ideggyógyászati és kardiológiai kórkép fájdalommentes kimutatására is képes mindössze tíz perc alatt. A korszerű berendezés alkalmas a daganatos betegségek igen korai felismerésére, amikor a betegség még jó eredménnyel gyógyítható.

Az elhunyt férfi családja a Magyarok Világszövetségén keresztül azt közölte az MTI-vel: "kérem a magyar sajtót, hogy Lőrincz Jánost ne L. Jánosnak, L. J.-nek, vagy 44 éves budapesti lakosnak nevezzék (...) hanem mondják ki a tisztességes nevét."

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását