2024. április 29. - Péter

MSZP: kötelező a szavazás minden törvényjavaslatról

Kötelező a szavazás az MSZP-frakcióban minden egyes, az Országgyűlés napirendjén szereplő törvényjavaslatról - mondta Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője hétfőn a képviselőcsoport ülése után Budapesten újságíróknak.
2009. június 29. hétfő 11:36 - HírExtra
Hétfőn nem volt olyan képviselő, aki bármilyen felmentést kért volna - válaszolta a frakcióvezető arra a felvetésre, hogy korábban két képviselő, Szanyi Tibor és Laboda Gábor is azt mondta, nem fogja megszavazni az adótörvényeket. Hozzátette: akik korábban kértek, azok sem kaptak felmentést, tehát kötelező a szavazás az MSZP-frakcióban minden egyes, napirenden szereplő törvényjavaslatról.

Mesterházy Attila elmondta: a frakció támogatja a kormány által előterjesztett, adócsökkentést tartalmazó törvényt, a vagyonadóról szóló előterjesztést, illetve a gyermekgondozási segély (gyes) szabályairól szóló javaslatot.

Laboda Gábor múlt szerdán az MTI-nek elmondta: korábban jelezte a frakcióvezetésnek, hogy nem fogja megszavazni a vagyonadóhoz benyújtott módosító indítványokat és magát a törvényjavaslatot sem, mert azt polgármesterként nem tudja vállalni.

Szanyi Tibor, aki nem kapott felmentést a kötelező szavazás alól, tartózkodott a vagyonadóhoz benyújtott, az MSZP által támogatott módosító indítványok múlt heti szavazásánál.

A frakcióvezető közölte, hogy a frakciótagok mindegyike pontosan rögzített menetrend szerint kérhet felmentést, aki nem él ezzel, az szerinte kétszer is megsérti az MSZP-frakció működését. Nem tartja be a megfelelő eljárást, illetve nem úgy szavaz, ahogy a frakció kötelezően elrendelte - fejtette ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. június 29. 11:57
Kötelező a frakcióval együtt szavazni. Ők EZT HÍVJÁK DEMOKRÁCIÁNAK.
Ezért válasszunk országgyűlési képviselőt...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását