2024. május 12. - Pongrác

Mégsem fog úszni Budapest?

A Duna-kanyar településein az előre jelzettnél alacsonyabban tetőzik az ár, ezért nagyobb beavatkozásra sehol nincs szükség, de elővigyázatosságból szombatról vasárnapra mindenhol fenntartották a figyelőszolgálatot az önkormányzatok. Továbbra is a legenyhébb, egyes fokozatú készültség van érvényben - közölte a Pest megyei Katasztrófavédelmi Szolgálat ügyeletese vasárnap kora reggel az MTI-vel.
2009. június 28. vasárnap 10:05 - HírExtra
Nosko Zsolt elmondta, hogy a készenlét a katasztrófavédelem emberein felül önkénteseket, tűzoltókat érint, hogy szükség esetén akár néhány percen belül a kritikus helyszínen teremjenek. Erre azonban eddig nem volt szükség. A magas vízállás miatt időlegesen leállt a Dunakeszi-Horány és a Szentendre-Szigetmonostor közötti komp, ám a kishajók továbbra is járnak a két part között - tette hozzá.

Bábiné Szottfried Gabriella, Sződliget polgármestere arról tájékoztatta az MTI-t, hogy szerencsésen alakult az elmúlt napokban a Duna vízállása. Nem érte el a kritikus magasságot, így a Sződ-Rákos patak torkolatánál fekvő Viktor Szociális Otthon épületeinek megvédésére sem kell gátat emelni az előre a helyszínre hordott 2500 homokzsákból. A zsákok feltöltésében egyébként a váci börtön 20 elítéltje is kivette önkéntes munkával a részét. Vatai Gyula ezredes, az intézmény igazgatója megerősítette: az elítéltek szükség esetén szívesen felajánlják segítségüket más, az árvíz által veszélyeztetett helyszínen is.

A Szentendrei-szigeten fekvő Kisoroszinál a faluba vezető egyetlen út mélyebben fekvő kritikus 600 méteres szakaszán nyúlgátat emeltek az utóbbi napokban, ám a víz nem érte el az utat. A helybéliek elmondása szerint az előre jelzett 7,5 méteres magasság helyett jó egy méterrel alacsonyabban tetőzött a Duna. Az utat és a község házait ugyan nem veszélyezteti az ár, de a környékbeli szántók, legelők és a sziget csúcsán lévő kemping víz alá került, innen már napokkal ezelőtt kiköltöztek a sátrazó vendégek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását