2024. április 16. - Csongor

Simply Red: a magyar kapcsolat

Magyar kapcsolatairól, eddigi pályafutásáról, a népszerűségről, jövőbeni terveiről és Michael Jackson haláláról is beszélt Mick Hucknall, a Simply Red énekese.
2009. június 27. szombat 17:20 - HírExtra
"Különös érzés lesz itt fellépnem, hiszen a gyermekem nagymamája magyar, a lányom Budapesten fogant. Örülök, hogy barátok között lehetek" - mondta sajtótájékoztatója elején a vörös hajáról ismert brit énekes, aki láthatóan nagyon jó hangulatban válaszolt a kérdésekre.

A negyedszázada alakult brit soul-pop csapat, a Simply Red frontembere megerősítette, hogy az együttes 2010 végén befejezi működését. A mostani turné, így a budapesti koncert is, a legnagyobb slágerek - Something Got Me Started, Stars, Thrill Me, Say You Love Me, Sunrise - jegyében zajlik, az utolsó, jövő évi fellépéssorozat inkább az együttes kedvenceire koncentrál majd.

"A Simply Red egy különleges projekt, mert mindig is én írtam a dalokat, énekesként én álltam a középpontban, mindent velem azonosítottak. Miközben én gyerekként arról álmodoztam, hogy egy olyan csapatban játszom majd, amelyben olyan szerzőpáros lesz, mint amilyen a Lennon-McCartney volt. Ez az álmom nem valósult meg" - jelentette ki Hucknall. Mint kifejtette, a Simply Red stílusát a késői hetvenes évek, Marvin Gaye, Barry White, a jamaikai reggae és a philadelphiai hangzás befolyásolta leginkább.
A csapat 25 év alatt tizenegy soralbumot adott ki, és majdnem ugyanennyi válogatás is megjelent, legutóbb tavaly a 25: The Greatest Hits című.

"Hihetetlen utazás volt ez a 25 év, csodálatos emberekkel találkozhattam, nagy sikerekben volt részünk. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ezt megélhettem. Ugyanakkor a magánéletbeli boldogság mindig is az első helyen állt, a karrier csak utána következett, talán ezért élhetek normális életet, nem tartom magam szupersztárnak" - hangsúlyozta egy kérdésre válaszolva.

Az MTI kérdésére megjegyezte: csodálatos emlékek fűzik a Frantic Elevators nevű manchesteri punkcsapathoz, amelyben pályafutása legelején, még tizenévesen énekelt. Mint mondta, nem volt pénzük, a teherautóban aludtak, igazi rock and roll zenekar voltak, ráadásul a ma már legendás The Fall előtt léphettek fel.

A Michael Jackson halála kapcsán kapott kérdésre az énekes azt mondta, Jacko fantasztikus művész, fenomenális táncos és kiváló énekes volt.

Mick Hucknallt a szenvedélyeiről is kérdezték az újságírók. Kitért arra, hogy sokáig focizott (egy sérülés óta ma már nemigen teszi), imád pecázni (fogott tízkilós halat is), és több mint tíz éve golfozni is megszeretett, miután új háza egy golfpálya területén belül van.

"Jó formában vagyok, akárcsak a többiek. Január óta megjártuk Ausztráliát, Új-Zélandot, játszottunk Dél-Amerikában, Európában rengeteg helyen. Furcsa érzés lesz Budapesten ennyi ember előtt játszani, de 1989-1990 táján Brazíliában, Sao Paulóban koncerteztünk már 250 ezer ember előtt is. Nincs lámpalázam, a fellépés előtt még iszom egy csésze teát" - mondta az énekes.

A frontember már tervezi Simply Red utáni életét, ami stílusában teljesen eltérő lesz. Kitért arra, hogy sok klasszikus zenét hallgat.

"Köszönöm" - mondta magyarul a sajtótájékoztatója végén Mick Hucknall, aki a Kapcsolat koncertet szervező T-Mobile vezetőjétől az Aranycsapat tagjai, így Puskás által aláírt futball-labdákat és DVD-n az Évszázad mérkőzését, a 6:3-at kapta ajándékba.
Az ingyenes Kapcsolat koncertre már tizenharmadik alkalommal kerül sor; a korábbi fellépők között volt többek között Elton John, a Pet Shop Boys, Sting és Pink is. A Simply Red szombat este fél 8-kor lép színpadra, előtte 6-tól Király Viktor lép fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását