2021. július 24. - Kinga, Kincső

Harminc éves zenekar a Teraszon!

Az idén 30 éves Kalyi Jag együttes vasárnap a Budapest Klezmer Banddel és a Muzsikással közösen lép fel a fővárosban, a Városligeti Műjégpályán, a Terasz 09-en.
2009. június 27. szombat 15:28 - HírExtra
A három évtized alatt világhírnevet szerzett Kaly Jag életében új szakasz kezdődik, ugyanis a csapat négy új énekesnővel bővült ki.

Az 1978-ban a Szatmár megyei roma fiatalok által alapított együttes sikeréhez hozzájárult, hogy Európában elsőként cigány nyelven énekelték dalaikat. Az együttes sikerét emellett a csak rájuk jellemző, mára már védjegyüknek számító, félreismerhetetlen, úgynevezett "Kalyi Jag stílus" alapozta meg.

A csapat számos világkörüli turnén vett részt, miközben kitartóan, szorgalmasan és lelkesen dolgoztak a zene nagyköveteként a legeredetibb cigány népzene megőrzése érdekében.

Azóta is méltó módon képviselik a világ bármelyik színpadán az autentikus cigány népzenét. Dalaikat az egész világon dúdolják rajongók százai, számos együttes dolgozza fel dallamaikat, amelyeket valóban hungarikumként emlegetnek. Munkásságukat a legmagasabb szakmai szinten ismerték el.

A Kalyi Jag együttes erőssége továbbra is a kiváló vokális adottság, a kitűnő hangszerelés, és az a különleges erő, amelyet az egyedi népies elemek képviselnek muzsikájukban.
Idén augusztusban készülnek bemutatni a Roma Legenda című musicalt, amelyet egyik alapítójuk, a máig a Kalyi Jaggal zenélő, idén ötven éves Varga Gusztáv írt és zenésített meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását