2024. március 29. - Auguszta

Csiszár Jenő: "Ez a gyönyörök netovábbja"

Celebdömping a Kékszalagon – ellepték az olcsó magyar sztárok „Európa legkomolyabb vitorlásversenyét”! Akadnak azonban, akik a verseny sportértékét helyeznék előtérbe, mint Csiszár Jenő.
2009. június 27. szombat 08:59 - Gedei Szilárd
Minden évben halljuk vagy százszor, hogy a Kékszalag vitorlásverseny Európa legrégibb és leghosszabb tókerülő viadala. Minden évben büszkeséggel is tölti el az embert, hogy ezt Magyarország ékkövén, a Balatonon rendezik meg, s bizony minden évben elcsodálkozik az ember a több mint félezer vitorlás látványán. Nem is csoda, hogy a nagy verseny marketingértékét évről-évre több celeb próbálja meg kihasználni, az idei Kékszalag rajtjánál például legalább öt nagyobb kategóriás hajó teljes rakterét lehetne megtölteni azokkal a magyar „világsztárokkal”, akik vállalják az indulást.



Szükség van a "sztárokra"

Egyszer indult, nyert is
Csiszár Jenő balatoni ember ellenére mindössze második alkalommal indul a Kékszalagon, tavalyelőtt Litkey Farkas csapatával sikerült az élen végeznie. „Tavaly az ikerfiaim miatt nem igazán tudtam edzeni, felkészülni a versenyre, s mivel szerintem mindenképpen meg kell előznie az indulást egy komoly felkészülésnek, inkább nem indultam el” – mondta a HírExtrának Csiszár Jenő.
Csiszár Jenő, a mostanában visszafogottabb médiaszerepléssel büszkélkedhető tévés és rádiós műsorvezető azonban nem azért vállalt tevékeny szerepet a Kékszalag népszerűsítésében, hogy vele legyenek tele az újságot, hanem hogy ugyanazok az újságok a Kékszalag valódi értékéről, valódi hőseiről írjanak egy kicsit többet.

"Sajnálom, hogy ennek a fantasztikus sportágnak még most is arra van szüksége, hogy néhány perce feltűnt celebek - akik talán csak kettőt szellentettek a képernyőn - reklámozzák, mert az igazi sportemberek nem tudják a hátukon vinni az arcukkal, a nevükkel. Én azért vállaltam egy kis szerepet a verseny népszerűsítésében, hogy előbb-utóbb valóban Litkey Farkasékról szóljon a Kékszalag" – árulta el Csiszár a HírExtrának.

"A gyönyörök netovábbja"


Celebdömping a Kékszalagon
Fábry Sándor, Keleti Andrea, Palik László, Irigy Hónaljmirigy, Talmácsi Gábor, Szujó Zoltán, Bagi Iván, Nacsa Olivér, Orosz Barbara, Lola és Tóth Gabi.
A TV2 exműsorvezetője azt is elmondta, hogy a Balaton szerelmeseként máig nem érti, miért sokkal több szerte az országban - és a tó környékén is - az adriai utakat reklámozó hirdetés a balatoniakhoz képest. Ezért is örült a lehetőségnek, hogy részt vehet a Kékszalag népszerűsítésében, ugyanis a Kékszalag reklámja közvetve a Balatonra és az országra hívhatja fel a figyelmet.

"Harmincöt éve élek a Balaton partján, egy balatoni embernek pedig az a legnagyobb élmény, hogy elindulhat a Kékszalagon. Ha pedig az ember nyerni is tud, az a gyönyörök netovábbja" – áradozott Csiszár, aki a nyolcszoros győztes Litkey Farkas csapatába tartozik. A két évvel ezelőtti versenyre például kifejezetten őt kérték fel, mostanra pedig már annyira a team részévé vált, hogy eleve Csiszárnak tartották fenn a helyet.

Csiszár Jenő természetesen óriási elismerésnek tartja mindezt, mint mondja: ő a szakmájában soha nem kapott semmilyen díjat, mindig csak a nézettség, a közönség tartotta a felszínen.

Több, mint egy egyszerű vitorlásverseny

"Mindig boldog voltam, ha ezek a visszajelzések olyanok voltak, amiért érdemes volt csinálni például a tévés szakmát, s ezt érzem most is a hajós társadalom egy részétől, Farkastól és csapatától" – mesélt tovább kissé elérzékenyülve, s elképesztően heves beleéléssel Csiszár.

A Kékszalag, s így a 41. „kiadása” is más, mint a többi vitorlásverseny, sőt még csak nem is zabálós-kajálós celebműsor a kereskedelmi tévékben. Még ha a résztvevők némelyike itt is és ott is megfordult már…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását