2024. május 5. - Györgyi

A legfőbb ügyész kérte a mentelmi jogok felfüggesztését

A legfőbb ügyész szerdán kérte az Országgyűléstől Dávid Ibolya, az MDF elnöke és Herényi Károly MDF-es politikus képviselői mentelmi jogának felfüggesztését - tudta meg az MTI csütörtökön a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjétől.
2009. június 25. csütörtök 11:35 - HírExtra
Fazekas Géza azt mondta: a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő ügyben - amelyet az UD Zrt. vezetőjének jogi képviselője által tett feljelentés miatt indítottak - "indokolttá vált a mentelmi jog felfüggesztésének indítványozása a nyomozás adatai alapján". A szóvivő azt nem árulta el, hogy pontosan milyen bűncselekmények gyanúja miatt kérte az ügyészség a politikusok mentelmi jogának felfüggesztését.

Az index.hu szerda este azt közölte: "az ügyészség hivatalosan is kéri az MDF elnöke és volt frakcióvezetője mentelmi jogának kiadását a parlamenttől. Dávid Ibolyának és Herényi Károlynak a megfigyelési botrányban játszott szerepükről kell számot adniuk a nyomozóügyészeknek". Dávid Ibolya az MTI-nek akkor úgy reagált: téves információ jelent meg vele kapcsolatosan.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását