2023. december 7. - Ambrus

Elhibázott döntést hozott a kormány

Elhibázott, igazságtalan, a társadalom többi tagjával szemben diszkriminatív döntést hozott a kormány, amikor adó és más kedvezménnyel fogja ki a szelet a fuvarozók vitorlájából. A kormány jelenlegi döntésével bebizonyította, hogy nem a társadalom, a nemz
2008. június 25. szerda 17:03 - Hírextra
A közúti fuvarozás az egyik legsúlyosabban környezetszennyező gazdasági tevékenység. Ez az ágazat már eddig is túlzott és egyre növekvő támogatásban részesült. A közúti fuvarozás az elmúlt években a nemzetgazdasági átlagnál ötször gyorsabban növekedett. A fuvarozók által sugallt tévhittel ellentétben a közúti teherszállítást a nemzetgazdasági átlagnál kevésbé sújtotta az infláció. Az üzemanyagárak például kevésbé emelkedtek, mint az élelmiszerárak.

A Levegő Munkacsoport azt tartaná reálisnak, ha a közúti teherfuvarozókkal teljes egészében megfizettetnék az általuk okozott összes kárt, illetve költséget. A civil szervezet különösen sürgetőnek tartja a nehéz tehergépjárművek kilométer-arányos úthasználati díjának a bevezetését minden útvonalon. Ez felel meg a piacgazdaság, a társadalmi igazságosság, a jogállamiság és a környezetvédelem követelményeinek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását