2024. május 14. - Bonifác

Összesen 28 év börtön az idős ember gyilkosainak

Tizenöt, illetve tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte nem jogerősen szerdán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság azt a két fiatal férfit, akik tavaly áprilisban betörtek egy vásárosnaményi házba, s egyikük a tulajdonost olyan súlyosan bántalmazta, hogy az belehalt sérüléseibe.
2009. június 24. szerda 13:26 - HírExtra
A térségi főügyészség vádirata szerint a vádlottak 2008. április 19-én Vásárosnaményból gyalogosan indultak haza lakásukba. Útközben az egyik presszóban alkoholt fogyasztottak, majd elhatározták, hogy kerékpárt lopnak valahonnan. A presszó mellett felfigyeltek egy idős férfi lakóházára és utcáról úgy ítélték meg, hogy abban nem tartózkodik senki.

A lánccal, lakattal lezárt kiskapun keresztül a 27 éves, másodrendű vádlott, M. Szilveszter és 20 éves elsőrendű L. György vádlott a lakóházba bejutva elektromos hajvágógépet, mobil telefont és annak hálózati töltőit, férfi és női karórát, műbőr pénztárcát, egy női alsóneműt és egy bekeretezett szentképet lopott el összesen mintegy 13 ezer forint értékben. Az idős férfi azonban tetten érte őket, mire L. György rátámadt a sértettre.

Többször megütötte arcát, fejét, majd amikor a földre került, egy szék lábával folytatta az ütlegelést; az idős ember a helyszínen belehalt sérüléseibe. Mindkét vádlott már volt büntetve korábban többrendbeli lopás, valamint zsarolás és közokirattal való visszaélés miatt. A megyei bíróság most nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek mindkét vádlottat, ezért L. Györgyöt 15 év, míg M. Szilvesztert 13 év fegyházbüntetésre ítélte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását