2024. május 17. - Paszkál

Elítélték a visszaeső gyilkosokat

Tizennégy és tizenöt év fegyházbüntetést kapott az a két borsodi férfi, akik tavaly húsvétkor brutális kegyetlenséggel öltek meg és raboltak ki egy idős asszonyt; az ítélet jogerős - tájékoztatta az MTI-t Koszta János, a Debreceni Ítélőtábla sajtótitkára kedden.
2009. május 19. kedd 16:45 - HírExtra
A gyilkosságot egy, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kenézlő településen elő testvérpár követte el tavaly húsvét hétfőn egy egyedül élő 80 éves nő ellen, saját házában. Fiatal koruk ellenére - a gyilkosság idején 18 és 24 évesek voltak - mindketten büntetett előéletűek.

Egyikük feltételesen volt csak szabadlábon, másikuk pedig felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt állt.

A két férfi ittas állapotban tört be az idős nő házába. Amikor a nő meglátta őket, ellökték, majd az egész testét összerugdosták, a fejére többször is rátapostak. A bántalmazás brutalitására jellemző, hogy a nő többszörös darabos arckoponyatörést, darabos orrcsonttörést, állkapocstörést, járomcsonttörést és sorozat-bordatörést szenvedett. A nő holttestére másnap a fia és annak egy barátja talált rá.

A két férfi egy propán-bután gázpalackot és két flakon vegyszert, valamint egy használt keverőtárcsás mosógépet vitt magával, összesen mintegy 21 ezer forint értékben. A rendőrség a házkutatás során ezeket megtalálta.

A bíróság enyhítő körülményként a részletes beismerő vallomást értékelte csupán egyikük részéről. Súlyosbításként vették számba többek között a büntetett előéletüket és a hasonló jellegű cselekmények helyi és országos viszonylatban is megnövekedett számát.

A Debreceni Ítélőtábla kedden részben megváltoztatta az első fokon eljáró Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság ítéletét, és a fegyházbüntetés mellé mindkettőjüket 10 évre eltiltotta a közügyektől - áll a sajtótitkár közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását