2024. május 4. - Mónika, Flórián

Két szoci nem szavazta meg a vagyonadót

Több mint tucatnyi MSZP-s képviselő számíthat büntetésre, mivel a frakció álláspontjával ellentétesen szavazott az adótörvények és a vagyonadóról szóló előterjesztés módosító indítványainál hétfőn az Országgyűlésben. Szanyi Tibor mellett Üröm polgármestere is jelezte, hogy nem fogja támogatni a jövő heti zárószavazáson a vagyonadóról szóló jogszabályt.
2009. június 24. szerda 18:35 - HírExtra
Az MSZP-frakció senkinek nem adott felmentést a szavazás alól, de ezt csak Szanyi Tibor kérte. Laboda Gábor, Ürüm szocialista polgármestere pedig közölte a frakcióvezetéssel: nem fogja támogatni a vagyonadóról szóló törvényjavaslatot.

Laboda Gábor szerdán az MTI-nek elmondta, korábban jelezte a frakcióvezetésnek, hogy nem fogja megszavazni a vagyonadóhoz benyújtott módosító indítványokat és jövő héten magát a törvényjavaslatot sem, mert azt polgármesterként nem tudja vállalni.

Mint mondta, Ürömön jelenleg is van ingatlanadó, de az a tulajdonosok tíz százalékát sem érinti, az új vagyonadót azonban már a háztulajdonosok felének fizetnie kell. Véleménye szerint aránytalan az ingatlanadó településenként meghatározott mértéke, s az is látható, hogy a gazdagabbak találhatnak majd kibúvót a törvény alól.

Szanyi Tibor nem kapott felmentést a kötelező szavazás alól, tartózkodott a vagyonadóhoz benyújtott, az MSZP által támogatott indítványoknál, így Laboda Gáborhoz hasonlóan büntetésre számíthat. Sajtóhírek szerint Szanyi Tibor nem ért egyet a vagyonadó koncepciójával, ezért nem szavazza meg a törvényt.

Ugyancsak büntetésre számíthat Lendvai Ildikó pártelnök is, aki kétszer szavazott a frakciójával szemben: egyszer, amikor a szakszervezeti üdülők kaptak mentességet a vagyonadó fizetése alól, másodjára pedig akkor, amikor az építőipari vállalatoknak könnyítést adó módosító indítványról döntöttek.

Az MTI úgy tudja, hogy a pártelnök tévedésből szavazott rosszul, mert akkor éppen telefonos interjút adott a parlamenti patkóban ülve.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását