2024. május 17. - Paszkál

Simornak másodállása van?

Havi 7,8 millió forintos fizetése mellett másodállást vállal a jegybankelnök, ami az alkotmányjogász szerint összeférhetetlen Simor állásával, ráadásul megkérdőjelezi a jegybankelnök függetlenségét is - írja a Magyar Nemzet.
2009. június 23. kedd 07:12 - HírExtra
A lap az MNB elnök vagyonnyilatkozatára hivatkozva arról számol be, hogy Simor András a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem gazdasági tanácsának elnöki tisztségét tölti be havi bruttó egymillió forintért.

Simon Attila alkotmányjogász arra hívja fel a figyelmet, hogy a két pozíció az MNB-ről szóló törvény szerint összeférhetetlen egymással. A jegybankelnök számára a gazdasági tanács vezetését - mivel ez gazdasági feladat - szigorúan tiltja a jogszabály. Az alkotmányjogász szerint ez az eset ráadásul súlyosabb egy átlagos összeférhetetlenségnél, hiszen a jegybankelnök a kormány egyik tagjától, az oktatási minisztertől kap havi juttatást. Ez megkérdőjelezi az MNB elnökének függetlenségét - jegyzi meg.

Az MNB kommunikációs osztálya a Magyar Nemzettel azt közölte: a jegybanktörvény értelmében nem összeférhetetlen az elnöki tisztséggel.

Simor András zeneakadémiai tevékenységének ellenértékeként az Oktatási és Kulturális Minisztériumtól tavaly havi 150 ezer forintot kapott. Ez különösen annak fényében érdekes, hogy Simor legutóbbi vagyonnyilatkozatában havi egymillió forintot szerepeltet ezen a jogcímen - írja a Magyar Nemzet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. június 23. 13:32
Hab a tortán: havi fizetése nagyságrendekkel több, mint az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) vezetőjéé, Ben Bernankeé.

ENNYIRE SZÜKSÉGE VAN ARRA A PÉNZRE? eNNYIVEL TÖBBET DOLGOZIK ÉRTE?

(((Csak halkan: Csoda, ha az ember könnyen antiszemitává válik [bélyegződik] ebben a nyomorult országban?)))
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását