2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mindenki látni akarja a kriptát

Nagy érdeklődés övezi a vezetéssel látogatható Habsburg nádori kriptát a Magyar Nemzeti Galériában szombaton a Múzeumok éjszakáján.
2009. június 20. szombat 23:33 - HírExtra
A kriptát rengetegen szeretnék megnézni: ide csoportosan mehetnek be a látogatók, félóránként 50 embert engednek be - mondta Demeter Judit, a kiállítóhely PR menedzsere az MTI-nek. Észrevétele szerint az idén a tinik nem jöttek el, valószínűleg a szabadtéri koncertek elmaradása miatt.
     
A Borsos József festő és fotográfus (1821-1883) című időszaki kiállítás megnyitóján is sok érdeklődő vett részt, az Új Színház és a Bárka Színház előadására pedig minden jegy elkelt - tette hozzá. Elmondta: a kupolát idén sajnos nem tudják megnyitni a közönség előtt, s a kinti programok helyett a közönség inkább a tárlatvezetéseket és a gyermekprogramokat választotta.
    
Kellemes hangulatot teremtett a kiállító tereknek és a nézelődőknek a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóinak muzsikája, a repertoárban mindig az adott gyűjtemény korszakának megfelelő zeneművek hangzottak el.
    
Lassan gyülekeznek a biciklisek az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) előtt, hogy az esős idő ellenére is kerékpáron járják be a Múzeumok éjszakájának helyszíneit. Összesen 167-en regisztráltak a kerékpáros körtúrára, amelyet a könyvtár a Magyar Kerékpárosklubbal és a Critical Mass szervezettel közösen rendezett - mondta el Tóth Ferenc, az OSZK tájékoztatási igazgatója az MTI-nek. Szavai szerint mindenképpen elindulnak, bármilyen rossz is az idő, s elsőként a Magyar Nemzeti Galériáig, onnan a Néprajzi Múzeumba, utána pedig a Mezőgazdasági Múzeumba kerekeznek.
    
A könyvtárban  a többi között kerékpáros rövidfilmekkel, a 19. századi bringás egyletekről szóló dokumentumokkal, s a Drótszamár című, biciklis életet bemutató kiállítással fogadták a látogatókat, természetesen nem csak a kerékpárral érkezőket. 
    
A Semmelweis Orvostörténeti Múzeum Apród utcai épületében rendezett programok középpontjában a hetérák, kurtizánok és éjszakai pillangók állnak. A nagyszámú közönség tetszése szerint kóstolhatott és fogyaszthatott szerelemi bájitalt és vágykeltő afrodiziákumot, majd előadásokat hallhatott egy athéni örömlány kalandos életéről, és Veronica Franco velencei kurtizánról. 
    
A Hadtörténeti Intézet és Múzeum előtt a Nádor Honvéd Díszőrség járőrözött, s nagy siker övezte az ATLAS légvédelmi rakéta komplexum bemutatóját is. A MIG-29 harci vadászrepülőgép szimulátor természetesen az erősebbik nem tagjait vonzotta, kicsit és nagyot egyaránt. 
    
A Budapesti Történeti Múzeumban a Gór Nagy Mária Színitanoda Beavatás című mozgásszínházi előadása szórakoztatta a közönséget, s a hölgyek 19. századi öltözeteket próbálgattak nagy örömmel, a többi között ruhákat, kalapokat és abroncsszoknyákat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását