2024. április 26. - Ervin

Szekeres: EL kell gondolkodni, maradjon-e az MSZP

Az adótörvények, és a költségvetés elfogadása után el kell gondolkodni azon, folytassa-e még az MSZP a kormányzást - mondta a Hírszerzőnek adott interjújában Szekeres Imre honvédelmi miniszter.
2009. június 19. péntek 18:51 - HírExtra
Az MSZP elnökhelyettese szerint vannak a pártban, akik nem csinálnák tovább. Az EP-bukás nem Gyurcsány Ferenc egyszemélyes felelőssége, új arcok pedig kellenek a pártvezetésbe, de a tapasztalt politikusok mellé.

Arra a kérdésre, támogatta-e az MSZP keddi elnökségi ülésén lezajlott vitában, hogy a párt július 4-i kongresszusán legyen bizalmi szavazás a pártvezetésről, úgy válaszolt: azt támogatta, hogy először készítsenek objektív értékelést az elmúlt két év kormányzati munkájáról, de olyat, amelynek nincs személyeskedő jellege. A többség abban értett egyet, hogy egy ilyen értékelésen túl el kell döntenünk azt is: meddig kormányzunk, és milyen feladatokat miért akarunk még elvégezni - fogalmazott a szocialista politikus.

Szekeres Imre úgy látja: ebben a kongresszusnak döntenie kell, mint ahogy abban is, hogyan változtassanak a párt működésén. A mostani vezetést hat héttel az európai parlamenti választások előtt választották meg, így nem volt módja változtatni, hiszen menet közben nem lehet kereket cserélni, de most már ennek is eljött az ideje. Aki ezt a programot támogatni fogja a kongresszuson, az elnökség melletti bizalmát is kifejezi - hangozatta.

A politikus álláspontja szerint a kongresszus akár úgy is dönthet, hogy ne kormányozzon a ciklus végéig az MSZP. Ezt azzal indokolta: arra kell válaszolni, hogyan egyeztethető össze, hogy egyrészt politikai felelősséget vállalnak, és végigviszik a kormányzást, másrészt szocialista pártként mutatják meg magukat.

Hozzátette: 29-én elfogadják az adótörvényeket, utána a kormány elkészíti a költségvetést. "Ez fordulópont lesz, és az is, amikor a parlament elfogadja a büdzsét. El kell dönteni, hogy ezután akarunk-e még kormányozni" - jelentette ki.

Szekeres Imre szerint a július 4-i kongresszuson azt is el kell dönteni, hogy mikor lesz miniszterelnök-jelöltje a pártnak. Az elnökhelyettes külső és pártbeli jelöltet is lehetségesnek tart. "Olyat kell jelölnünk, aki személyében demonstrálja, hogy az MSZP egy hiteles, baloldali párt. Nincs még válaszom rá" - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2009. június 20. 11:35
"új arcok ... a tapasztalt politikusok mellé."
Ez mit jelentsen? A hétpróbás gazemberek háttérből irányítsák az átvariált pártot?

sharapova2008
2009. június 20. 06:53
Szekeresnek teljesen igaza van,végre egy MSZP-s politikus,aki tükörbe mer nézni és társait is erre biztatja.Jobb holnap egy megfogyatkozott,de tisztességesen hibáit bevalló ellenzéknek lenni,mint ma egy KIUTÁLT,HATALMÁHOZ GÖRCSÖSEN RAGASZKODÓ HATALMON LÉVŐ PÁRTNAK.Ami történt,az az ő bűnük még akkor is,ha a kontra szelektált Fidesznek ölébe hullik is a hatalom!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását