2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Fidesz: A megszorítások fő vesztesei az idősek

A nyugdíjasok, az idősödők lesznek a megszorítások, az adóemelések fő vesztesei - közölte Iván László, a Fidesz országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
2009. április 24. péntek 15:52 - HírExtra
Mint mondta, az Idősügyi Tanács tagjainak döntő hányada "bólogatva éljenezte", és hozzájárult a mostani és az előző megszorító csomaghoz is, azaz a kormánynak asszisztált.

Azonban már a tanácsban is vannak olyanok, akik felszólalnak a "kifosztó csomag" ellen - tette hozzá.

Iván László szerint a "préskormány" megszorító csomagja a nyugdíjasok legnagyobb részének mindennapi megélhetését veszélyezteti, és reménytelen helyzetbe hozza őket.
Az áfa-emelésről szólva úgy vélekedett, hogy az leginkább a létminimumon vagy a kevéssel afelett élő időskorú embereket, a rokkantakat, a betegeket sújtja majd.

Az ellenzéki politikus megfogalmazása szerint Bajnai Gordon kormányfő úgy jelent meg, mint egy "ítéletvégrehajtó", aki az MSZP előkészített, brutális megszorítási programját akarja végrehajtani.

Akik a megszorító csomagot támogatják, nem bújhatnak ki a felelősség alól - mondta Iván László, megjegyezve, hogy szerinte azt még mindig nem lehet tudni, hogy a csomagban csak elrejtve meglévő javaslatoknak, állásfoglalásoknak milyen következményei lesznek a jövő évre nézve.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását