2024. május 17. - Paszkál

Átvennék a MÁV-kórházat

Kérelmet nyújt be a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés a közlekedési tárcához a szolnoki MÁV Kórház fenntartói és vagyoni jogának átvételéért - erről 37 igen szavazattal 1 tartózkodás mellett lényegében egyhangúlag a döntött a testület pénteki ülésén.
2009. június 19. péntek 16:58 - HírExtra
A döntés előzménye, hogy a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium a szolnoki MÁV Kórház és Rendelőintézetet átvilágíttatja, és ennek függvényében dönt az intézmény további szervezeti formájáról.

Az önkormányzat az előterjesztés tárgyalása során megállapította, hogy a tervezett gazdasági társasági formában a kórházban a megyei önkormányzat területi ellátási kötelezettségét képező egészségügyi szakellátások megfelelő garanciák hiányában nem biztosíthatók. Ezért az egészségügyi struktúra és az ellátási színvonal megőrzése érdekében nem támogatja, hogy a kórház beolvadjon a Vasút-egészségügyi Kht.-be.

A megyei közgyűlés megállapította: a megye lakosságának és a vasutas egészségügyi biztosítottaknak az egészségügyi ellátása hosszú távon közszolgáltató költségvetési intézményi formában biztosítható.

Ezért kezdeményezik a kormányfőnél, a közlekedési miniszterénél és más illetékeseknél, hogy a szolnoki MÁV Kórház irányítói jogainak gyakorlását, valamint ingó és ingatlan vagyona tulajdonjogát 2010. január elsejei hatállyal ingyenesen adja át a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlésnek.

A megyei közgyűlés megbízta Fejér Andor (Fidesz) elnököt, hogy az erről szóló tárgyalásokat az állami vezetőkkel és az érintett szakszervezetek képviselőivel folytassa le.

Az elnök felkérte a megye országgyűlési képviselőit, hogy támogassák a megyei önkormányzatot e törekvése megvalósításában.

Tokajiné Demecs Katalin, a közgyűlés szocialista frakciójának vezetője közölte: a megye kormánypárti parlamenti képviselői mindent megtesznek annak érdekében, hogy a MÁV Kórházat felügyelő illetékes minisztériumot "eltántorítsák" eredeti szándékától.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását