2024. május 17. - Paszkál

Budaházyt "tőrbe csalták" a rendőrök?

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) szerint "tőrbe csalták" a rendőrök Budaházy Györgyöt, ugyanis akkor vették őrizetbe, amikor egy demonstrációt akart bejelenteni a Teve utcai rendőrpalotában.
2009. június 18. csütörtök 14:30 - HírExtra
Toroczkai László és Zagyva Gyula kijelentette: Budaházy Györgyöt a rendőrség "tőrbe csalta", ugyanis egy, a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet kőbányai, Venyige utcai objektuma előtt tartandó demonstrációt akart bejelenteni.

Toroczkai László szerint "koncepciógyanús, politikai háttérjátszmák" miatt vették őrizetbe "harcostársukat". Közölte: elindítják mozgalmukat, hogy amnesztiát követeljenek azoknak, akiket 2002-től, az Erzsébet hídi blokádtól számítva "politikai okok miatt" tartóztattak le.

Budaházy Györgyöt, az elmúlt években tartott több kormányellenes és radikális megmozdulás szervezőjét szerdán vették őrizetbe. A Központi Nyomozó Főügyészség azzal gyanúsítja a férfit, hogy két évvel ezelőtt egy több személyből álló csoportot hozott létre és vezetett abból a célból, hogy országgyűlési képviselők elleni támadásokkal - azokat megfélemlítve - befolyásolják a parlamenti döntéseket.

Az ügyészség vezetője, Keresztes Imre csütörtökön az MTI-vel azt közölte: "állami szerv kényszerítése céljából fegyverrel kapcsolatos, közveszélyt okozó bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekménnyel", valamint "robbanóanyag és robbantószer készítésével elkövetett robbanóanyaggal visszaélés bűntettével" gyanúsítja, ez utóbbit az ügyészség szerint felbujtóként követte el.

Ezeken túl még kétrendbeli emberölés előkészületével is gyanúsítja az ügyészség Budaházy Györgyöt. A gyanú szerint Budaházy György utasítására hajtotta végre az egyik bűntársa a Hiller István családi háza elleni lőfegyveres támadást, illetve az ő utasítására dobtak Kóka János épülő házára Molotov-koktélt 2007. decemberében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ki kicsoda
2009. június 18. 15:53
Hírcsináló - Hír Extra - mióta hír, hogy a szemétláda söpredék, miről, mit állít?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását