2024. április 29. - Péter

Burjánzik a pedofília

Alig több mint három nap alatt mintegy 150 ezer számítógépről tizenkétmilliószor kattintottak rá világszerte azokra a pedofil fényképekre, amelyeket egy számítógépes kalóz tett fel egy európai honlapra.
2008. június 5. csütörtök 17:40 - Hírextra
Egy csütörtöki rendőrségi bejelentés szerint Ausztráliában 70 gyanúsítottat vettek őrizetbe az internetes pedofília ellen az Interpol kezdeményezésére indított, kiterjedt hatósági akció keretében.

Az európai honlapot csak Ausztráliából 2500 számítógépről keresték fel 76 óra alatt, és egymillió alkalommal töltötték le a 99 szóbanforgó fényképet. Az ausztrál nyomozók félévi munkával 2800 olyan internetes címet derítettek fel az országban, amelynek azonosítani tudták a pedofíliával gyanúsítható tulajdonosát - közölte Mick Keelty, az ausztrál szövetségi rendőrség vezetője. "További személyeket fogunk őrizetbe venni, a nyomozás folytatódik" - jelentette ki.

A 19 és 81 év közötti, eddig őrizetbe vett 70 személy a társadalom minden rétegét képviseli: vannak köztük tanárok, egy rendőr és egy neves labdarúgóedző is. "Túlzás nélkül állíthatom, hogy ez volt a pedofília elleni eddigi legsikeresebb akciónk, együttműködésben nemzetközi partnereinkkel. (A képeken szereplő gyerekek) különböző országokból valók, a nagy baj az, hogy sokukról nem tudjuk, pontosan honnan származnak, s azt sem, hogy továbbra is nemi visszaélés áldozatai-e" - mondta Keelty.

A képeken szereplő gyerekek közül négyet állami gondozásba vettek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását