2024. május 3. - Tímea, Irma

Előzetesben a betörő

A rendőrség elfogta, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte azt a 47 éves férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a debreceni nagyerdei lakásbetörés-sorozat elkövetésével - jelentette be Sóvágó Sándor rendőr alezredes pénteken sajtótájékoztatón
2008. július 11. péntek 18:39 - Hírextra
A debreceni rendőrkapitány tájékoztatása szerint a férfit összesen 33 rendbeli jelentős értékre elkövetett lopás bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A férfi lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt 2002-ben 7 év fegyházbüntetést kapott, s tavaly július 7-én kedvezménnyel szabadult. A férfi feltételes szabadlábra helyezése során követte el a bűncselekményeket, szinte "lemásolta" a 2001. évi betöréses lopássorozatot, amikor 19 rendbeli lopásbűntett elkövetése miatt került fegyházba.

Ezúttal a Nagyerdő erdősávval övezett részén lévő lakóházakat szemelte ki célpontul, főként földszinti, illetve első emeleti lakásokat, amelyek ablakait a helyben talált kővel betörve jutott be az adott helyszínekre. Az első emeleti lakásokba való bejutásban a földszinti erkélyt borító vasrács volt a segítségére.

Sóvágó Sándor közlése szerint, öt sértett kivételével, valamennyien orvosdoktorok, illetve orvostanhallgatók voltak, akiknek a lakásaiból főként laptopot, karórát, mobiltelefont, egyéb műszaki tárgyakat, digitális fényképezőgépet, GPS-t, arany és ezüst ékszert, valutát, készpénzt, egyedi és márkás ruhaneműket és a hűtőből élelmiszert vitt el az elkövető.

Az okozott lopási kárérték összesen 16 millió 561 ezer 400 forint, az okozott rongálási kár 685.000 forint - tette hozzá.

A lakásokból eltulajdonított tárgyakat az előzetes letartóztatásba helyezett férfi továbbadta a szintén július 7-én elfogott 39 éves debreceni társának, aki azokat ismerősei körében továbbértékesítette.

Az elfogást követően az orgazda lakásán, valamint egy Mikszáth Kálmán utcai garázsban, az elkövető búvóhelyén, házkutatást tartottak, ahonnan lefoglalásra kerültek laptopok, egyértelműen beazonosítható, külföldi orvostanhallgatóktól eltulajdonított ruhaneműk, egyéb műszaki cikkek.

A 39 éves férfi, akit gyanúsítottként hallgattak ki, egyébként nem ismeretlen a rendőrség előtt: korábban már volt büntetve, főként vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt. Tekintettel arra, hogy a férfi együttműködő magatartást tanúsított, így szabadlábon védekezhet - hangzott el a rendőrségi tájékoztatón.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását