2024. május 19. - Ivó, Milán

Fokozott ellenőrzések motoros rendőrökkel

Négy megyét érintett, de a leginkább Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjaira és a motorosokra koncentrált az az átfogó ellenőrzés, amelyet mintegy két tucat motorkerékpáros rendőr hajtott végre.
2009. július 20. hétfő 15:23 - HírExtra
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya által irányított akciót további három megye - Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar - rendőrei erősítették. A vasárnap 10 órától 18 óráig tartó ellenőrzés elsősorban a motorosokat érintette, de az autósok szabályszegései kapcsán is intézkedtek a rendőrök - közölte a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.

Dobi Tamás hozzátette: az akció során egy lézeres sebességellenőrző rendszerrel megerősített szolgálati személygépkocsit is igénybe vettek.

Beszámolt arról, hogy a motorosok ellenőrzése során harminc esetben indult közigazgatási eljárás gyorshajtás miatt, és öt szabálysértési feljelentést tettek engedély nélküli vezetés okán. Két sofőr ellen azért kezdeményeztek eljárást, mert ők jogosítvány, forgalmi engedély és rendszám nélkül vezették nagy teljesítményű járgányaikat, négy esetben pedig szabálysértési feljelentést tettek a rendőrök jármű lejárt műszaki érvényessége miatt. Egyéb közlekedési szabálysértések miatt hét embert összesen 41 ezer forint bírsággal sújtottak.

A helyettes szóvivő kiemelte: a tapasztalatok szerint a szabályszegő járművezetőkkel szemben a figyelmeztetés sokszor nem elégséges, sokkal inkább elérhető a kívánt cél - a biztonságos közlekedés - helyszíni bírságolással vagy szabálysértési feljelentéssel.

A motorkerékpárral okozott balesetek elsődleges oka ugyanis a sebesség nem megfelelő megválasztása és a szabálytalan előzés. Számos esetben fordult elő az is, hogy a motoros elvesztette uralmát a jármű felett, fának vagy valami másnak ütközött az út mentén - jegyezte meg Dobi Tamás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását