2024. május 6. - Ivett, Frida

Iránt még mindig várják a G8-ra

Mahmúd Ahmadinezsád elnök választási győzelme nem kérdőjelezi meg Irán meghívását a hét fejlett ipari ország és Oroszország (G8) soron következő trieszti külügyminiszteri tanácskozására - közölte szombaton Franco Frattini.
2009. június 14. vasárnap 09:32 - HírExtra
Az olasz külügyminiszter a RAI közszolgálati televíziónak nyilatkozva azt is hangsúlyozta, hogy Irán Pakisztán és Afganisztán számára fontos tárgyalópartner, még ha Olaszország a nemzetközi közösség irányvonalát követi is és nemet mond az iráni atombombára.

A június 25. és 27. között trieszti tanácskozáson, amelyre mintegy húsz, G8-on kívüli országot is meghívtak, szó lesz Pakisztánról és Afganisztánról is. A tanácskozásra meghívott országok között van Kína, India, Törökország, Szaúd-Arábia és Egyiptom is.

Frattini szombaton, Silvio Berlusconi kormányfő egyesült államokbeli látogatása előestéjén azt is hangsúlyozta, hogy Olaszország kész "többet tenni" Pakisztán és Afganisztán stabilizálásáért.

Berlusconi vasárnap indul az Egyesült Államokban és hétfőn találkozik a Fehér Házban Barack Obama elnökkel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását