2024. április 25. - Márk

Rekordrészvétel a német Loveparade-n

Soha ennyi látogatót nem vonzott még a világ technorajongóinak legnagyobb seregszemléje, a németországi Loveparade, mint az idén.
2008. július 20. vasárnap 18:30 - Hírextra

A nagyszabású rendezvényt először tartották a Ruhr-vidék szívének számító Dortmundban. A technozene imádóinak egész napos fesztiváljára szombaton került sor, s az egy nappal későbbi összegzés szerint a meglehetősen mostoha időjárás ellenére kereken 1,6 millió látogató érkezett 12 országból, köztük a tengerentúlról, az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Dél-Koreából.

A Loveparade 1989-ben Berlinben "született", s tavaly költözött első ízben a Ruhr-vidékre, mégpedig Essenbe. Az előzetes program szerint 2009-ben Bochum, 2010-ben Duisburg és 2011-ben Gelsenkirchen következik.

Mostanáig az 1999-es 1,5 millió technorajongóval Berlin tartotta a rekordot. A vasárnap hajnalig tartó dortmundi fesztivál minden incidens nélkül zajlott, és a mentők számára az alkoholfogyasztás is kevesebb munkát okozott, mint korábban.

A világ legnagyobb elektronikus zenei fesztiválján ez alkalommal is Németország legnevesebb együttesei vettek részt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását