2024. május 18. - Erik, Alexandra

Macska és egér, a két jóbarát

Fordítva sült el egy egérfogás Kínában, bár nem teljesen: nem az egér fogta meg a macskát, hanem a hóhérnak kölcsönkért macska összebarátkozott az egérrel.
2009. június 12. péntek 08:01 - HírExtra
Az egér egy családi házban borította fel a megszokott életét hívatlan vendégként. A háziak önerővel képtelenek voltak megfogni, a csapdák se használtak, az egér viszont bosszút állt minden kísérletért: jól megrágta a háztartási eszközöket. A család mindezért kölcsönkérte a szomszéd macskáját, és hogy az minél lelkesebben vesse bele magát az egérvadászatba, még azt is kérték, hogy jól éheztesse ki a cicát gazdája.

Meg is fogta a kölcsönmacska az egeret, de menten amnesztiában részesítette. A szemtanúk szerint a macskát az egér szaga késztette kegyelemre. Az egér azonban nem volt hálás: nekitámadt a macskának. Ő sem végzett vele, és hamarosan játékba fúlt az élethalálharcnak indult kapcsolat. Azóta együtt alszanak.

A macska gazdája szerint feltehetően a csirkemájétrend miatt nem fűlik a cica foga az egérhúshoz - adta hírül a Huashang Daily című kínai lap.

Hogy a megegeresedett család ezek után miért nem végez az egérrel, arra nem tért ki a hírt ismertető Ananova brit hírügynökség, de feltehetően azért kegyelmeztek meg ők is, mert csodaszámba megy az egér-macska barátság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását