2024. május 21. - Konstantin

Új kisoroszlán az állatkertben

Új kisoroszlán érkezett a Szórako-zoo elnevezésű gyöngyösi állatkertbe.
2009. október 30. péntek 12:42 - HírExtra
A 25 kilogrammos, három és fél hónapos Zimbát annak a két nősténynek - Elzának és Linuának - a párjául szánják, akik korábban a debreceni állatkertből kerültek Gyöngyösre.
A magántulajdonban lévő zoo, amely eddig állatbemutatóként üzemelt, hamarosan megkapja a környezetvédelmi tárcától az "Állatkert" címet, így az ország nyolcadik ilyen intézményévé válik - mondta az MTI-nek Barcai Henriett ügyvezető igazgató.

Az új kisoroszlán, amely Olaszországból, egy magánszemélytől érkezett a mátraaljai településre, egyelőre rendkívül szelíd, ugyanis a szülőanyja elhagyta, így cumisüvegből szoptatták, vagyis megszokta az embereket.

Olyannyira, hogy megijedt, amikor egy TV képernyőjén megpillantott egy kifejlett hímoroszlánt - mondta el az ügyvezető igazgató.

Közlése szerint a két egyéves nőstény is kölyöknek számít még, hiszen az oroszlánok kétévesen válnak ivaréretté. Ugyanakkor egyelőre tetemes a súlykülönbség a javukra, hiszen 120-130 kilogrammot nyomnak.

Az egy hektár területű Szórako-zoo-ban közel 80 faj mintegy 380 egyedével találkozhatnak a látogatók, a hüllőktől, a kétéltűeken át az emlősökig, illetve a háziállatokig.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását