2024. április 19. - Emma

Hogyan lehet a robotporszívó a legjobb társ?

Kiválasztottuk a kínálatból, igényeinknek a legmegfelelőbb robotporszívó a kezünkben, és alig várjuk, hogy munkára fogjuk. Nagy az izgalom, de először feltétlenül ismerkedjünk meg a működésével, hogy a legjobb társunkká válhasson a takarítás során.
2021. július 13. kedd 18:08 - HírExtra

A robotporszívó a legjobb társ a takarításban!

Izgatottan bontjuk ki életünk első robotporszívójának dobozát, kíváncsian várjuk, valóban hatékony lesz-e vele a takarítás, és már látjuk lelki szemeink előtt, ahogy körülöttünk sertepertél, míg mi feltett lábakkal pihenünk.

Mielőtt azonban eljutnánk erre a pontra, meg kell tanulnunk a robotporszívó helyes működtetését, illetve néhány dologra feltétlenül oda kell figyelnünk a megfelelő eredmény érdekében.

A Xiaomi robotporszívók rendkívül kedveltek a robotporszívók piacán, különböző szintű és árkategóriájú modell közül választhatjuk ki a számunkra tökéleteset a Xiaomishop.hu kínálatából. A robotporszívók között a legnagyobb különbséget az intelligenciájuk jelenti, ezért a takarítás egyes funkcióinak optimális beállítását, a gépezet üzemeltetését teljeskörűen ismernünk kell.

Hogyan biztosítsd a robotporszívó optimális működését?

Végre kicsomagoltuk, ott tartjuk a kezünkben, és felvetődik a kérdés, hogyan tovább. 

Az első teendő: megtalálni a helyét. Azt a helyet a lakásban, ahol védve van, és később mindig ide térhet vissza töltődni, illetve ha végzett. Hagyjuk itt dokkolni.

Töltsük le a hozzá tartozó mobilapplikációt okostelefonunkra, és a beállításokat értelemszerűen állítsuk be, adjuk meg a kért paramétereket. Rakjunk rendet a helyiségben, pakoljuk el a földről, aminek alapvetően nem ott van a helye, segítve ezzel a robotporszívó első útja során a feltérképezést.

Első útján ugyanis a robotporszívó a szenzorai segítségével térképet rajzol, letapogatja a lakást, ahol takarítania kell. Ezt a térképet használja a későbbiek során a munkavégzéshez, tartsuk ezért a lakás azon részén ilyenkor, ahol a takarítást várjuk tőle.

A vezérlése a letöltött mobilapplikáció segítségével történik, melyen beállíthatjuk, hol és milyen fokozatban takarítson.

Hatékony munkavégzéshez rendszeres karbantartás szükséges

Ha optimálisak a beállítások, megfelelően kezeljük, akkor a robotporszívó munkavégzése hatékony, és valóban a legjobb társ a takarításban. Ahhoz, hogy ez így is maradjon, ne felejtsük el, rendszeres karbantartás szükséges.

Minden takarítást követően érdemes kitisztítani a főkefét, a portartályt - ahogy a hagyományos porszívóknál is - rendszeresen üríteni kell, és megtisztítani a szűrőt, hogy hatékonyan tudjon működni. 

A szenzorokat néhány hetente át kell törölni tiszta, száraz ronggyal. Ezenkívül pedig az alkatrészekre is időközönként szánjunk felülvizsgálati időt, ha szükséges, cseréljük.

A robotporszívó az egyik legklasszabb okoseszköz, a legjobb társ a házimunkában, csak meg kell ismernünk, hogy hatékonyan működhessen.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását