2024. június 17. - Laura, Alida

Újabb életet követelt az új vírus

Meghalt az új típusú influenza első kolumbiai áldozata. A dél-amerikai ország egészségügyi hatóságainak közlése szerint a 24 éves nővel még a múlt csütörtökön végzett a halálos kór egy kórházban.
2009. június 11. csütörtök 06:40 - HírExtra
Ezzel háromra emelkedett a H1N1-es influenza halálos áldozatainak a száma Dél-Amerikában. A másik két esetet Chiléből jelentették. Diego Palacios, a szociális ügyek minisztere a fiatal nő halálával kapcsolatban kifejtette: a kolumbiai kormány megelőző intézkedéseket tesz a vírus terjedésének a megállítására. Kolumbiában korábban 35 megbetegedést észleltek, de egy kivételével valamennyi problémamentes volt.

A korábban sertésinfluenzának is nevezett járvány jelenleg különösen Dél-Amerikát fenyegeti, hiszen a földrészen most állt be a tél, ami kedvez a vírus terjedésének. A legnagyobb veszélynek kitett országok: Argentína, Uruguay és Chile. Ez utóbbi országban a két haláleset mellett 1694 megbetegedést is regisztráltak.

A santiagói orvosi egyetem rektora a francia hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: jelenleg növekvőben van a vírus terjedése. Chilében azzal számolnak, hogy már június 10-e és 15-e között is bekövetkezhet a tetőzés, de lehet, hogy a vírus tombolása a hónap végén éri el csúcspontját.

A két chilei áldozat a fővárostól mintegy ezer kilométerre délre lévő Los Lagos régióban hunyt el. Ezen a vidéken különösen kemények a telek, és ilyenkor amúgy is sok ember betegszik meg influenzában - mutatnak rá a szakemberek.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint mostanáig mintegy 70 országban több mint 26 ezren betegedtek meg az új típusú influenzában, a halálesetek száma pedig 140.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását