2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Maradnak az EU szankciók Szíria ellen

Az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei meghosszabbították a szíriai rezsimmel szemben bevezetett uniós szankciókat, amelyek így 2019. június 1-jéig érvényben maradnak - közölte a tagállami kormányokat tömörítő Európai Unió Tanácsa hétfőn.
2018. május 28. hétfő 15:18 - HírExtra
 

A külügyminiszterek tanácsa úgy határozott, mivel a polgári lakosság elnyomása folytatódik, a Szíriára vonatkozó uniós stratégiával összhangban fenntartja a szíriai rezsimmel és annak támogatóival szembeni korlátozó intézkedéseit.

A külügyminiszterek frissítették a szankciós jegyzékben szereplő bizonyos emberekkel és szervezetekkel kapcsolatos adatokat, két elhunyt személyt pedig töröltek a listáról, melyen jelenleg 259 olyan ember és 67 olyan szervezet szerepel, amelyek utazási tilalom és vagyonbefagyasztás hatálya alatt állnak. A most felvettek a vegyi fegyverek használatával kapcsolatos szerepük miatt kerültek a szankciós listára.

A Szíriával szembeni jelenlegi szankciók szélesebb köréhez az olajembargó, bizonyos befektetésekre vonatkozó korlátozások, a Szíriai Központi Bank unióban található vagyonának befagyasztása tartozik, emellett exportkorlátozás van érvényben azon berendezések és technológiák esetében, amelyek belső elnyomás céljára is használhatók, illetve amelyek az interneten vagy a telefonhálózaton keresztüli kommunikáció nyomon követésére, illetve lehallgatására is szolgálhatnak.

Mint írták, az unió továbbra is elkötelezetten törekszik a szíriai konfliktus tartós és hiteles politikai megoldásának elősegítésére, összhangban az ENSZ Biztonsági Tanácsának vonatkozó határozatával és a 2012. évi genfi nyilatkozattal. Az uniónak meggyőződése, hogy a konfliktus nem oldható meg katonai úton, ezért határozottan támogatja az ENSZ különmegbízottjának munkáját és a szíriai válságban szembenálló felek genfi párbeszédét - tették hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását