2024. április 24. - György

Főszerepben lovak és lovasok

Versenyek, lovasbemutatók, gasztronómia, bor és népművészet mellett zenei és színházi programok is várják az érdeklődőket a Zánkai Lovas Napokon június 18-a és 28-a között.
2009. június 10. szerda 10:58 - HírExtra
Az esemény 19. és 21. között "A" kategóriás Fogathajtó és "B" kategóriás Minősítő és Nemzetközi Versennyel kezdődik; 20-án a jubileumi Zánkavics nap, 21-én az I. Zánkai Gyermek Lovasnap szórakoztatja a közönséget.

A gasztronómia és a borászat jegyében 22. és 24. között az I. Kárpát-medencei Boros- és Lovas Fesztivál várja azokat, akik a lovak mellett a népművészetnek és a kulináris élvezeteknek is hódolni szeretnének. Az étel és borkóstolások mellett szakmai programokon is részt vehet a hallgatóság, a kisebbek pedig gyermekrajz pályázaton mutathatják meg kézügyességüket.

A 25-én kezdődő V. Nemzeti Lovas Fesztivál közönsége önálló, korhű táborokban ismerkedhet meg az egykori huszárok, íjászok, kunok, honfoglalók, cigányok, betyárok és kurucok életével, a western lovasok tábora mellett egy magyar szekértábor is helyet kap majd.

A fesztiválon Magyarország minden tájáról érkező különleges lovasbemutatók kínálnak izgalmas időtöltést az egybegyűlteknek. A résztvevők színes kavalkádja a díszes megnyitón egyszerre közel hétszáz lóval vonul majd fel. Megelevenednek a már-már elfeledett népi hagyományok, így a fogatolás, csikósok, lovas lakodalom, paraszti munka, a szüret és a vásár is. A lovassport szakágait is megismerheti a nagyérdemű, úgy mint a fogathajtást, díjugratást, díjlovaglást, lovas tornát és lovaspólót.

Az I. Kárpát-medencei Boros és Lovas Találkozón a Vágtázó Csodaszarvas zenekar koncertje 22-én este, Pál István "Szalonna" és Bandájának fellépése pedig 23-án mulattatja a publikumot. A Világnak Világa című történelmi musicalt a Tapolcai Musical Színpad művészei adják elő 24-én, másnap a Grease és 26-án az Abba Show látható-hallható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását