2024. május 4. - Mónika, Flórián

Reneszánsz est zárta a csúcs első napját

A Szépművészeti Múzeumban rendezett reneszánsz esttel zárul a NATO védelmi miniszterei tanácskozásának első napja: a delegációk tagjait a legfinomabb magyaros ételekkel várják - közölte Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője az MTI-vel csütör
2008. október 10. péntek 06:15 - Hírextra
A vendégeket autókkal szállították át az esti fogadás helyszínére, végig az Andrássy úton, a Hősök terére, a Szépművészeti Múzeumhoz. A késő estébe nyúló vacsora svédasztalos, sok ételkülönlegességből választhatnak a résztvevők.

A finomságok között szerepel például saját zsírjában sült hizlalt liba mája és fémüstben tálalt borjú húsából készült vörösboros szaftos pörkölt, kapros-juhtúrós galuskával.A halat kedvelők a Tisza vízéből fogott töltött csukát fogyaszthatnak vagy balatoni fogast, amelyet zsenge parajjal tekercselnek.

A desszertek között kóstolhatók rétesek, kandírozott és aszalt gyümölcsök, sajtok, az italok kínálatában külön pannonhalmai borválaszték, továbbá többfajta pálinka szerepel.

Bocskai István ismertetése szerint az esti vacsorát a reneszánsz jegyében rendezték, hiszen Magyarország a reneszánsz évét ünnepli. Multimédiás bemutató, zene és tánc idézi fel, milyen volt Magyarország a reneszánsz és Mátyás korában: hogyan élt és mit alkotott akkor az Európához tartozó Magyarország.

A vendégek ajándékot is kapnak, ezt szállodai szobájukba visszatérve találják majd meg. Egy kódex alakú bőrdobozba kis Rubik-kockát, kisméretű tokaji aszút, egy csomag paprikát és egy doboz gyufát helyeztek el a szervezők, amelyek Magyarországra emlékeztetik majd a budapesti katonai találkozó részvevőit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását