2024. május 18. - Erik, Alexandra

Fodor is szót emelt a szélsőjobb miatt

Az SZDSZ elnöke szerint az egész magyar közéletnek le kell vonnia a tanulságot az európai parlamenti választásból, sem a Fidesz, sem az MSZP, sem az MDF nem mehet el szó nélkül amellett, hogy a középpárttá vált a szélsőjobb - Fodor Gábor erről napirend előtt beszélt hétfőn az Országgyűlésben.
2009. június 8. hétfő 14:13 - HírExtra
"Egész más országban ébredtünk a mai nap, mint ami előzőleg volt Magyarország" - mondta Fodor Gábor, aki az SZDSZ vereségét komoly kudarcnak nevezte, és hangsúlyozta, hogy a szükséges következtetéseket pártvezetőként le kívánja vonni.

Szerinte a kudarc nem az elmúlt hónapokból táplálkozik, hanem egy több éves politika eredménye, amelyet az SZDSZ-nek kell majd értékelnie. "Nem lenne bölcs homokba dugni a fejünket, vagy megpróbálni magunkat áltatni azzal, hogy jól tettünk a dolgunkat; nem tettük jól, nem csináltuk jól, mert akkor nem így szerepeltünk volna, ezzel őszintén szembe kell nézni" - fogalmazott.

Szerinte ugyanakkor az egész magyar közéletnek le kell vonni a választás tanulságait, a demokratikus pártok - sem a Fidesz, sem az MSZP, sem az MDF - nem mehet el szó nélkül amellett, hogy középpárttá vált a szélsőjobb.

Fodor Gábor ezért arra kérte a magyar demokratikus pártokat, hogy a magyar rendszerváltás és a magyar alkotmány értékeinek megvédése érdekében fogjanak össze mindazzal szemben, ami itt jelentkezett, mert ez Magyarországnak ártani fog, szégyent fog jelenteni.

Az SZDSZ elnöke azt kérte, hogy előítélettől mentesen próbáljanak közösen gondolkodni azon, hogyan védhetik meg az országot attól a veszélytől, ami a szélsőjobb előretörésével rá leselkedik. Mint mondta, az SZDSZ a kampányban is arra hívta fel a figyelmet, hogy "ez a veszély itt dörömböl a kapukon".

Fodor Gábor úgy vélte, az SZDSZ nem könnyű időszak előtt áll, de talpra fognak állni, mert a magyar történelemnek fontos része a magyar szabadelvűség, és erre ma még inkább szükség van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását