2024. április 26. - Ervin

Demszky: Tudomásul vettük Fodor lemondását

Az SZDSZ ügyvivői testülete tudomásul vette Fodor Gábor pártelnök lemondási szándékát, de a döntés az országos tanács kezében van - mondta a hétfői ülésről távozóban az újságíróknak Demszky Gábor.
2009. június 8. hétfő 11:55 - HírExtra
A fővárosi főpolgármester rendkívül rossznak minősítette az SZDSZ szempontjából az európai parlamenti választás végeredményét, amit az elmúlt hét év kormányzati teljesítményével hozott összefüggésbe. Úgy fogalmazott: a választók megbüntették a kormányoldalon lévőket, és a szabad demokratáknak nem volt tartalékuk. Hozzátette: lényegében csak Budapesten maradt meg az SZDSZ.

A Jobbik térnyerését a demokráciára mért csapásnak minősítette, és azt mondta: Magyarország a legrosszabb arcát mutatja majd az Európai Parlamentben. Reményének adott hangot, hogy a Jobbik által szerzett mandátumok sokakat buzdítanak a részvételre és a demokratikus pártokra való szavazásra a következő választáson.

Arra a kérdésre, hogy az ügyvivői testület ülésén volt-e valaki, aki bejelentette lemondási szándékát, úgy válaszolt: sok minden elhangzik az ülésen, amit nem a sajtónak szánnak, de ezt így senki nem mondta ki.

Arra, hogy a jövőben támogatják-e a Bajnai kormányt azt mondta: ebbe a kérdésbe nem ment bele az ügyvivő testület.

Az előrehozott választásokra vonatkozó kérdésre úgy fogalmazott: nem szabad elhamarkodott döntést hozni, de ez nem is került szóba az ülésen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sqvass
2009. június 8. 13:53
DEMSZKY Úr.

Azt hiszem a választás megmutatta az Önök rossz , sokszor zsaroló politikáját. A Fodor Úr a lemondásával egy emberi gesztust tett, Nem Ő tehet a 2%-ról. A többi szdsz-esnek eszében sem jut lemondani???
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását