2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Őssejtekkel a nagyobb mellekért, nincs több szilikon!

Németországban már használják azt az eljárást, amikor őssejtekkel növelik meg a nők mellét. Így nincs szükség szilikonra, műtétre, s még hegek sem maradnak. Hogy ez mennyire valós és kivitelezhető, az kiderül a HírExtra cikkéből!
2009. június 6. szombat 10:30 - Kővári Adrienn
A mellnagyobbításról nem lehet eleget beszélni, mert nők férfiak egyaránt előnyben részesítik a nagyobb kebleket, tisztelet a kivételnek. Most minden nő, akit érdekel a téma felkaphatja a fejét, mert bizony megszületett talán az, amit már oly’ régóta várnak. Egy újfajta eljárás, amihez nem szükséges szilikon, nem maradnak hegek, de akkor miről is van szó?

Szilikonmentes emlőnagyobbítás

Ahogy írtuk, ez az eljárás során nem maradnak hegek, s emiatt a megnövelt mellek sokkal természetesebben néznek ki. Ráadásul egyre több vád éri a szilikon melleket, és az implantátumokat.

Régen még elfogadottak voltak az olyan felpumpált keblek, melyek leginkább a labdákra hasonlítottak. Érthető is, hiszen nem mindig volt ilyen fejlett a technika, de most már egyre inkább természetes kebleket készítenek a plasztikai sebészek, mert ők is ezt részesítik előnyben. Ennek köszönhetően egyre több nő rohangál szilikonos, de természetesnek tűnő mellekkel az utcán, így érthető, hogy jóval többen szeretnének ugyanilyen gyöngyszemeket, amiken talán észre sem lehet venni, hogy nem teljesen igaziak.

Manapság már sok hölgy szeretné, ha csak egy-két kosármérettel lennének nagyobbak a mellei, ami még az alkatukhoz is illik. Egyre inkább háttérbe szorulnak a lufi méretű keblek, amik sok esetben még röhejesen is festhetnek. Így szépen lassan leáldozik ez az érthetetlen divat, és végre a természetesség kerül előtérbe. Maga a gondolat is érdekes, hogy a megműtött mellek, mennyire számítanak természetesnek.

Ma már egyre többen fekszenek kés alá, de nemcsak a mellüket műttetik meg a nők, sőt! Férfiak is szívesen próbálnak ki egyes szépészeti beavatkozásokat. Szinte bármelyik testrészünket meg lehet nagyobbítani, vagy kisebbíteni, esetleg átalakítani. Ezért is fejlesztettek, vagyis még a mai napig fejlesztenek egy olyan eljárást, ami nem igényel műtéti eljárást, így próbálnak meg őssejtek segítségével melleket növeszteni a kutatók.

Hogy is működik ez a csoda eljárás?

- Az őssejtekkel "dúsított" saját zsír segítségével a modern orvostudomány képes valóra váltani azoknak a nőknek az álmát, akik nagyobb, természetesnek ható dekoltázsra vágynak - állítja egy plasztikai sebészettel és fiatalító kezelésekkel foglalkozó bécsi szakember, Dr. Karl-Georg Heinrich, aki Európában elsőként kínál pácienseinek őssejttel kezelt saját zsír segítségével történő mellnagyobbítást.

Ez elsőre kicsit furán hangzik, nem csoda, hogy sokan hitetlenkednek is a témával kapcsolatban. Úgy zajlik az eljárás, hogy először egy direkt erre a célra kifejlesztett, szabadalmaztatott mikrokanüllel óvatosan kivesznek egy picike zsírszövetet a testből. Ezért nem árt, ha az ember valamely testrészén kicsit pufibb, mert így onnan könnyűszerrel szerezhetnek szövetet.

Ebből a leszívott zsírból kinyerik az őssejteket, majd hozzákeverik a zsír többi részéhez. Ezután az őssejtekkel dúsított saját zsírt visszafecskendezik az emlőbe. Így a bejuttatott őssejtek új, és élő zsírszövet fejlődését indítják el, mely által a mell magától megnő.

Előnyei

Japán kutatóké a siker
A szigetországból származik az ötlet, 2004-ben jelentette be Kotaro Yoshimura, hogy egy ilyen eljáráson dolgozik, s az addigi eredmények biztatóak voltak. Ő találta ki, hogy őssejtek által fogja növekedésre bírna a zsírszöveteket az emlőkben, s így természetes módon nőnének meg azok.
Maga az eljárás csak néhány órát vesz igénybe, és még altatást sem igényel. Megoldható az egész helyi érzéstelenítéssel, ráadásul a beavatkozást követően azonnal távozni is lehet a rendelőből. Az Egyesül Államokban, és Japánban már sikeresen tesztelték a módszert, mely biztonságosnak és tartósnak bizonyult.

A legjobb az egészben az, hogy az őssejtes eljárással nemcsak a mellméretet lehet növelni, hanem más testrészeket is lehet általa formálni. Ilyen a fenék, a csípő, a combok és a vádli. Kiválóan alkalmas arra, hogy a mélyedéseket korrigálja, emellett képes az arc, a kéz, és az emlők bőrének a fiatalítására is. Ezeket az eljárásokat a Dr. Heinrich Klinikán már el is végzik a plasztikai sebészek.

Az ötlet nem rossz, mert semmilyen idegen testet, anyagot nem kéne beültetni a nők szervezetébe. Hegek sem maradnak, s tíz évente cserélni sem kéne az implantátumot. A természetes hatás garantált, nem lufikat kapunk majd, hanem igazi melleket.

Kételyek, azért itt is akadnak

Jogosan merülnek fel olyan kérdések, hogy egyáltalán mi garantálja a mell növekedését. Emellett az sem mindegy, hogy mikor kezd el megnőni, s meddig. Mi van akkor, ha évek alatt éri csak a kellő nagyságot? Vagy örökké nőni fog?

Esetleg, ha nem megfelelően juttatnak be őssejtet a két mellbe, elképzelhető, hogy az egyik nagyobbra nő, mint a másik?

Rengeteg kérdés kavaroghat az ember fejében, hiszen cseppet sem mindegy mi lesz az eljárás eredménye, esetleg lesz-e eredménye egyáltalán.

Válaszok a kételkedőknek

Állítólag az így kezelt mellnek csak hat hónapra van szüksége, hogy megnőjön. Igen ám, de nagyon úgy fest a dolog, hogy csak az eredeti mellméret felével fog növekedni, ami valljuk be, azért nem sok. Legalábbis, ha valaki nagyon kicsi mellekkel rendelkezik, annak annyira nem lehet látványos a növekedés. Ráadásul, ha nem rendelkezik kellő mennyiségű zsírszövettel, lehet, hogy el sem tudják végezni az őssejt beültetést. És, ha már műtétre, vagyis valamilyen mellnövelő eljárásra ráveszi magát az ember, akkor azért nem mindegy, hogy mi lesz annak a végeredménye. Nincsenek pontos információink arról, hogy mennyibe is kerülhet az őssejtes eljárás, de biztos, hogy nem olcsó mulatság.

Ennek ellenére biztosak lehetünk benne, hogy évek elteltével ez is egy választási lehetőség lesz, mert azért valljuk be, előnyei is vannak. Ráadásul jónak tűnik a módszer, hiszen a legújabb kutatások szerint tartós marad az így megnövelt mell, s mellékhatásai sincsenek. Németországban már használják, lehet, hogy hamarosan nálunk is elérhető lesz?
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását