2024. április 26. - Ervin

ReGeneráció Navracsicsékkal a Millenárison

Ma tartják az első kormányzati karrierexpót ReGeneráció címmel a budapesti Millenáris Teátrumban, ahová a közigazgatás iránt érdeklődő diplomásokat, pályakezdőket várják.
2010. szeptember 18. szombat 09:45 - HírExtra
A közigazgatás népszerűsítését célzó egész napos rendezvényen bemutatkoznak a minisztériumok, szakmai államtitkárságaik és a legfontosabb háttérintézmények is.

Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára elmondta, hogy az expó elsősorban pályakezdő fiataloknak szól, de mindenkit várnak, aki még nem töltötte be a 35. évet, s szívesen dolgozna a közigazgatásban. Hozzátette: az a cél, hogy több információ álljon rendelkezésre a közigazgatásról, arról, hogy milyen sokrétű és milyen sokféle karrierlehetőséget kínál az államigazgatás.
 
A karrierexpót hagyományteremtő céllal rendezik meg. A parlamenti államtitkár elmondta: az új közigazgatás kiépítésének első jelentős állomása a ReGeneráció. A kormány egy professzionálisabb, jobb közigazgatást szeretne kialakítani, amely meg kívánja őrizni az ott dolgozók tapasztalatát, de ezzel párhuzamosan annak a szellemiségét sokkal korszerűbbé szeretné tenni.

Hozzátette: ezért van szükség a jogszabályok már megkezdett átalakítására, illetve a jogszabályok végrehajtóinak minőségi cseréjére, vagy adott esetben a vérfrissítésre.

Az eseményen bemutatják a szerdán elindult Magyar Közigazgatási Ösztöndíjat, amellyel 2010-2011-ben 300 diplomás fiatal szerezhet tapasztalatokat az Európai Unió országaiban, a szakterületüknek megfelelő kormányzati szerveknél. A programban résztvevők ezen túl egy 5 hónapos magyarországi szakmai gyakorlatot is teljesítenek a központi közigazgatásban. A jelentkezés feltétele a felsőfokú végzettség, a tárgyalási szintű angol nyelvtudás és a 35 év alatti életkor.

Rétvári Bence elmondta: a 300 fiatal közül a 250 legjobban teljesítő számára fognak állást ajánlani. Az ösztöndíjat kizárólag európai uniós forrásból finanszírozzák.

A karrierexpó helyszínén több kerekasztal-beszélgetést is rendeznek. Navracsics Tibor és Gál András Levente, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára például a megújuló állam- és közigazgatásról beszél majd, de szó lesz a kultúra és a kormányzat viszonyáról, az új pályaképekről a közszolgálatban és a megújuló területi közigazgatásról is.

Emellett kedden a Facebook közösségi portálon elindítottak egy toborzó játékot is, amely szerint aki csatlakozik a ReGeneráció - Kormányzati Karrier Expo közösségéhez, és az első kétezer jelentkező között lesz, az automatikusan részt vesz egy sorsoláson, amelynek győztese egy teljes napot tölthet Nagy Anna kormányszóvivővel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását