2024. május 28. - Emil, Csanád

Az MDF is kiáll az offshore cégek ellen

Az MDF arra kéri azt a 22 európai parlamenti (EP) képviselőt, akiket vasárnap fognak megválasztani, hogy együttesen kezdeményezzék annak az európai uniós törvénynek a módosítását, amely megteremtette az offshore cégeken keresztüli "adóoptimalizálás" lehetőségét.
2009. június 5. péntek 19:01 - HírExtra
A képviselő kérdésre válaszolva hozzátette, hogy olyan uniós szintű jogszabály-módosításra van szükség, amely optimális megoldást talál: nem korlátozza a verseny szabadságát, de közben eléri, hogy ne sérüljön egyes országok költségvetésének bevételi oldala az offshore cégek miatt.

A politikus közölte, hogy Magyarországon a két nagy párt a felszínen veszekszik és egymásra mutogat, de sajtóértesülések szerint mindkettő mélyen érintett az offshore cégek ügyében. Emlékeztetett arra, hogy korábban Simor András jegybank-elnök, valamint Bajnai Gordon kormányfő cégei ellen indult kampány. Hozzátette: az utóbbiak bejegyzését és létrehozását az az ügyvédi iroda végezte, amelynek meghatározó személyisége Martonyi János, az Orbán-kormány volt külügyminisztere. Kitért arra a sajtóértesülésre is, amely szerint egy 2002-ben átadott hévízi hotel tulajdonosi körében a Fideszhez közel álló üzletemberek lelhetők fel, akik vélhetően offshore cégként üzemeltetik a szállodát.

Sokatmondónak nevezte azt is, amikor 12, az Orbán-kormány által privatizált állami gazdaságot egy addig nem ismert részvénytársaság vásárolt meg, ami ezt követően hamarosan átalakult offshore céggé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását