2024. június 2. - Kármen, Anita

Újra nyitva a lepkekert

Ötven trópusi lepkefaj nyolcszáz színpompás egyedével ismerkedhet a nagyközönség péntektől a Fővárosi Állat- és Növénykert ismét látogatható Lepkekertjében.
2009. június 5. péntek 19:06 - HírExtra
A népszerű lepkebemutató létesítményt egész évben sokan keresik, pedig a Lepkekert szezonális állatbemutató tér, amely a nyári időszakban fogad látogatókat. A megnyitás elsősorban nem kalendárium, hónap és nap kérdése, hanem legfőképpen az időjáráson múlik. A Lepkekert benépesítése és megnyitása ugyanis csak akkor lehetséges, ha a hőmérséklet egyetlen napszakban sem csökken tartósan 15 °C alá - tájékoztatta Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője az MTI-t.

Az állatkert első Lepkekertje 2000-ben létesült, jelenlegi helyére 2002-ben került, és azóta minden nyáron az intézmény egyik legnépszerűbb látványossága. Maga a Lepkekert voltaképpen egy hatalmas, 260 négyzetméter alapterületű sátor, amelynek "ponyváját" finomszövésű háló alkotja dupla rétegben. A "hálósátor" 1200 köbméternyi légterében a lepkék kedvükre repkedhetnek, a közönség pedig szabadon sétálhat a színpompás "repülő ékszerek" között.

A Lepkekertben évről évre fokozatosan megújul valami: az idén a korábbiakat meghaladó fajgazdagsággal, illetve az eddigieknél sokkal gazdagabb növényzettel várja az érdeklődőket. A sokféle növénynek nemcsak esztétikai jelentősége van, a virágos növények a lepkék számára táplálékot, virágport és nektárt szolgáltatnak, a broméliafélék levélrózsájában összegyűlő víz pedig a megfelelő klíma kialakítását segíti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását