2024. május 5. - Györgyi

Nem vagyunk szexcentrikusak

A magyaroknak valamivel több mint egynegyede állítja, hogy a szex a legjobb dolog az életben - derül ki az Image Factory és a TÁRKI legfrissebb felméréséből.
2009. június 4. csütörtök 14:42 - HírExtra
Az is kiderült, hogy a férfiak 38 százaléka tette a szexet az első helyre, míg a nők körében ez az arány csak 19 százalék. A TÁRKI tizenegyedik, Társadalmi Klíma Riportjából az is kiderül, hogy szex nélkül is működő kapcsolatot csak minden harmadik nő és minden ötödik férfi tud elképzelni. Az előjátékra a magyarok 57 százaléka fordít 10 percnél többet, és közel egytizedük tartja izgalmasnak, ha idegenek nézik szex közben - áll az MTI-hez eljuttatott felmérésben.

Tíz magyarból egy - saját állítása szerint - egy napot sem bír ki szex nélkül. A férfiak felülreprezentáltak a mindennapi szexet kívánatosnak tartók körében.

Az idős nők 53 százaléka, míg az idős férfiak 42 százaléka tart működőképesnek egy szex nélküli párkapcsolatot. Ugyanez az arány a fiatalok körében 18, illetve 11 százalék.
A magyarok egynegyede szeretkezett már szakítás után is a párjával. A kutatás tanúsága szerint minél fiatalabb valaki, annál inkább hajlamos lefeküdni korábbi párjával.

Meglepő adat, hogy a férfiak között több híve van a hosszabb előjátéknak, mint a nők körében. Míg a fiatalok kétharmada általában hosszabb időt szán az előjátékra, addig az idősek körében ezt csak minden harmadik ember teszi meg, a többség nem foglalkozik olyan sokat az előjátékkal.

Az időseknek 6, a fiataloknak 12 százaléka találja izgalmasnak az idegenek előtt zajló szexet.A teljes tanulmány - amely kitér a hazai pornóiparban tapasztalt változásokra is - letölthető az Image Factory és a TÁRKI honlapjáról.

Társadalmi Klíma Riport címmel a TÁRKI és az Image Factory havi rendszerességgel kívánja körüljárni a közvéleményt leginkább foglalkoztató témákat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását