2024. május 3. - Tímea, Irma

Kijelölték az amstetteni rém börtönét

Hosszas mérlegelés után kijelölték azt a börtönt, ahol az amstetteni rémként emlegetett Josef Fritzl letölti életfogytiglani börtönbüntetését.
2009. június 3. szerda 17:29 - HírExtra
A 74 éves mérnököt szerdán el is helyezték a kremsi büntetés-végrehajtási intézetben, az ország legnagyobb börtönében. A börtönigazgató, Karl Dexler indoklása szerint a hatóságok részben az elítélt korára tekintettel, részben biztonsági okokból választották ezt a létesítményt. A kremsi börtönben külön kórházi részleg működik, ezért ez a legalkalmasabb arra, hogy szükség esetén egészségügyi ellátásban részesítsék Fritzlt. Az igazgató hozzátette, hogy ottani elhelyezése egyfajta óvintézkedés is az elítéltet fenyegető "elméleti veszély" ellen.

Nem tudni konkrét fenyegetésről, de közismert, hogy a nemi erkölcs elleni bűncselekményért elítélteket a többi rab egyfajta elutasítással kezeli - magyarázta az igazgató.

Fritzl ügyének minden fordulatát kezdettől fogva hatalmas érdeklődés kísérte Ausztriában. Tavaly derült fény arra, hogy a férfi csaknem 24 éven át házuk pincéjében bezárva tartotta és vérfertőző viszonyra kényszerítette a saját lányát, és hét gyermeket nemzett neki. Az egyik csecsemő háromnapos korában megbetegedett és meghalt, holttestét a férfi saját bevallása szerint egy kályhában elégette, a hamvakat pedig a kertben elásta. Minderről sem a vádlott felesége, sem többi közös gyermekük semmit sem tudott.

Az esküdtbíróság gondatlanságból elkövetett emberölésben, nemi erőszakban, vérfertőzésben, súlyos kényszer alkalmazásában, személyes szabadság korlátozásában és rabszolgaságban tartásban találta bűnösnek a mérnököt. A bírósági ítéletnek megfelelően a súlyosan torzult személyiségű, de büntetőjogi szempontból beszámítható férfit Kremsben a nyolcszáz fő befogadására alkalmas börtön abnormális elítéltek számára fenntartott részlegében helyezik el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását