2024. május 10. - Ármin, Pálma

Hamarosan MDF ülés

Június 10-én tartja következő országos választmányi ülését a Magyar Demokrata Fórum (MDF) - mondta Makay Zsolt, a választmány elnöke kedden az MTI-nek.
2009. június 2. kedd 21:17 - HírExtra
Hozzátette: az országos választmány jövő hét szerdai ülésén kizárólag az MDF országos gyűlésének június 20-i összehívása van napirenden.

A választmányi elnök emlékeztetett arra: az országos gyűlésen Dávid Ibolya, az MDF elnöke bizalmi szavazást kér maga mellett a küldöttektől.

Ezt maga Dávid Ibolya is megerősítette kedden az MTI-nek.

Az MDF országos választmánya március 7-én fogadta el a párt európai parlamenti választási listáját, Bokros Lajossal az élen. A döntéssel a parlamenti frakció néhány tagja nem értett egyet, közülük Csáky András kilépett a képviselőcsoportból, amelynek létszáma ezzel a házszabályban előírt 10 fő alá csökkent, így feloszlott.

A történtek hatására Boross Péter volt miniszterelnök azt indítványozta, hogy hívják össze a párt rendkívüli országos gyűlését. A párt két nappal később tartott elnökségi ülésén Dávid Ibolya azt javasolta, hogy a választmány június 13-ra hívja össze az országos gyűlést.

Herényi Károly még akkor bejelentette: a gyűlésen Dávid Ibolya, az MDF elnöke bizalmi szavazást kér majd a küldöttektől. Elmondta azt is, hogy a gyűlés témája lesz még a párt felkészülése a 2010-es választásokra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását