2024. május 13. - Szervác, Imola

Kövér "nyakoncsípné az MSZP-s brigantikat"

A Fidesznek azért van szüksége kétharmados többségre, hogy felfüggeszthessék az MSZP-s brigantik mentelmi jogát annak érdekében, hogy az igazságszolgáltatás nyakon csíphesse őket - jelentette ki Kövér László kedden a Heves megyei Makláron.
2009. június 2. kedd 21:11 - HírExtra
"Azért lenne fontos (...), mert a parlamenti kétharmados többséggel az összes olyan MSZP-s brigantinak a mentelmi jogát fel tudjuk függeszteni, akiket reményeink szerint (...) a végrehajtó hatalom keze ügyében levő lévő vizsgálati szervek" nyakon csípnek - fogalmazott kampánygyűlésen kérdésre válaszolva a Fidesz országos választmányának elnöke.

Azért tartunk itt, mert 1990-ben nem volt elég erőnk 45 évi gyilkosságot, pusztítást számon kérni. Ha pedig következmények nélkül lehetett akasztani és kínozni, miért gondolná a Gyurcsány vagy a Bajnai, hogy számít néhány ezermilliárd. A június 7-i választás pedig az első lépcső, hogy véget vessünk ennek - tette hozzá a politikus.

Kövér László hangsúlyozta, hogy elszámoltatás lesz ugyan, de csak a jogállami korlátok között, ami "nemcsak nekünk korlát, hanem nekik is".

"Jó, ha tudjuk, hogy ők pontosan ugyanazt tennék velünk, amit az elődeik a mi elődeinkkel. Nem gumilövedékkel lőttek volna közénk (...), hanem élessel. Nem mindenféle jogi trükkökkel vennék el a vagyonunkat (...), hanem egyszerű, hatalmi, nyers erőszakkal. Mert ezek pontosan olyanok, mint amilyenek 80 éve, semmit sem változtak" - mondta.

Az öreg, "véreskezű bolsik" kihalnak, de akik utánuk jönnek, azok semmiben sem különböznek azoktól, akik előttük voltak - szögezte le Kövér László.

Úgy vélekedett, mindebben csak a jogállam korlátozza őket, mert különben azok a szerencsétlen fiatalemberek, akiket begyűjtöttek a budapesti utcákról, még mindig ott rohadnának a börtönökben.

A továbbiakban arra figyelmeztetett: gyermekeink generációját rá kell venni arra, hogy legkevesebb négy gyermeket neveljenek fel, mert különben úgy járhatunk, mint Koszovóval a szerbek.

Magyarországon 50 év múlva ugyanis csak hét és fél vagy nyolcmillió ember fog élni, és ugyan az idősebbek körében nem, de a fiatalok körében már a lakosság nagyobb részét a cigányok alkotják majd.

Ezzel szerinte nem az a baj, hogy más a bőrszínük és a kultúrájuk. "Hanem ha most sem tudjuk a cigány emberek gyerekeit kiemelni az anyagi, szellemi, erkölcsi nyomorból, akkor gyermekeink, unokáink hogyan fogják azt a sokkal nagyobb problémát megoldani, ami majd emiatt rájuk nehezedik?" - tette fel a kérdést a politikus.

Ebben a helyzetben egy világos, erkölcsi alapon működő családpolitikával le kell szoktatni bizonyos társadalmi csoportokat arról, hogy a gyerekeikből éljenek meg. A minimum, hogy ez a családpolitika "a megélhetési gyerekszülést" egy kicsit korlátozza - mondta.

Ennek kapcsán felidézte, hogy Koszovóban 1945-ben annyi albán volt, mint amennyi magyar a Vajdaságban. "A vajdasági magyarok a felére apadtak, a koszovói albánok meg szépen kiszorították a szerbeket, úgyhogy ma már Koszovó (...) önálló albán állam. Pont, vége van a történetnek, 50 év vagy 60 év leforgása alatt" - figyelmeztetett Kövér László.

A Fidesz választmányának elnöke arra biztatta hallgatóságát, hogy valamennyien menjenek el szavazni június 7-én az EP- választásokon, mert az elmúlt 20 év mindannyiunk közös felelőssége.

Úgy vélekedett, hogy 2002-ben, a polgári kormány építkezése nyomán már egy kicsit jobb lett mindenkinek, de a balliberális oldal támogatói közül többen mentek el szavazni.
Ugyanakkor a 2002-es választási vereséggel kapcsolatban felelőssé tette a Fideszt is, mert nem tudott minden szavazókörbe olyan embert küldeni, aki ellenőrizte volna a választás tisztaságát.

Így helyben csalták el a választást azok a "komcsik", akik mellett nem voltak fideszes ellenőrök - vélekedett a politikus, hozzátéve: mindez oda vezetett, hogy a mai válság nem elsősorban egy gazdasági válság Magyarországon, hanem mély erkölcsi, szellem válság is, amelyből csak azok tudják kihúzni az országot, akik jó erkölcsi állapotban vannak.

Végül reményét fejezte ki, hogy az EP-választás eredménye elvezethet egy őszi előre hozott parlamenti választáshoz is.

Ennek kapcsán arra kérte hallgatóságát, hogy ekkor és egy kormányváltást követő nehéz időszakban is tartsanak ki mellettük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását