2024. május 20. - Bernát, Felícia

Több, mint ötven delfin vetődött partra

Ötvenöt gömbölyűfejű delfin vetődött partra szombaton Dél-Afrikában, többségüket nem sikerült visszavontatni a tengerbe, ezért kénytelenek voltak agyonlőni őket - közölték a tengeri mentők.
2009. május 31. vasárnap 07:22 - HírExtra
A viharos időben a tengeri emlősök közül csak tízet sikerült visszajuttatni a vízbe. Tíz delfin kimúlt a mentési művelet közben, a maradék 35-tel kénytelenek voltak végezni, hogy ne szenvedjenek tovább.

Több száz állatvédő önkéntes dolgozott a parton egész nap, hogy megmentse a delfineket, igyekeztek folyamatosan locsolni őket. Hat buldózert hoztak a Fokváros közelében, a Jóreménység-foktól nem messze lévő strandra, hogy visszatuszkolják az állatokat a tengerbe, de a hatalmas hullámok újra és újra partra vetették a három méteres ceteket.

A delfinek partra vetődése időről időre megismétlődik, miközben vándorolnak az antarktiszi vizekre és onnan vissza. A jelenség pontos okát még nem ismerik a tudósok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását