2024. április 19. - Emma

Orbánék leszámolásra készülnek?

Orbán Viktor és a Fidesz elszámoltatásról beszél, de leszámolásra készül - mondta az MTI-nek pénteken Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője annak kapcsán, hogy ezen a héten a belpol.hu internetes portál nyilvánosságra hozott egy 54 nevet tartalmazó listát, azzal, hogy az a "Fidesz első, számonkérő listája".
2009. május 30. szombat 07:02 - HírExtra
Török Zsolt hozzátette: a szélsőjobbtól már megszokták, hogy a velük szemben állók nevét, személyes adatait közreadják és mindenkit arra buzdítanak, hogy vegyenek elégtételt rajtuk, de most arról szólnak a hírek, hogy az MSZP-s országgyűlési és önkormányzati képviselőket, baloldali emberek neveit felsoroló elszámoltató listához a Fidesznek is köze van. Mint mondta, nem állítják, hogy fideszesek készítették a listát, de "nem lennének meglepve ha közük lenne hozzá".

Arra a kérdésre, hogy mire alapozzák mindezt, hiszen Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője korábban "hülyeségnek" nevezte, hogy ez a Fidesz listája lenne, Török Zsolt azt mondta: számos jel utal erre. "Orbán Viktor korábban már készített ilyen listát, még 2000-ben miniszterelnökként, közpénzen.

Akkor azoknak az újságíróknak, közéleti szereplőknek a nevét kellett összefoglalni egy listán a köztisztviselőknek, akik külföldi nyilatkozataik alapján az ő megítélése szerint nem használtak vagy ártottak az országnak, tehát az általa hazaárulóknak tekintett emberek listáját készíttette el akkor" - fogalmazott.

Török Zsolt szerint Orbán Viktor egyre többször beszél elszámoltatásról, jogi elégtételről, de ebből a független igazságszolgáltatást kihagyja. Ha van bármilyen bizonyítéka az állításának alátámasztására, akkor tegyen feljelentést, ha viszont nincs, akkor ne vádaskodjon és fenyegetőzzön - fogalmazott.

A politikus azt kérdezte: Orbán Viktor úgy gondolja, hogyha hatalomra kerülnek, akkor hirtelen bizonyítékok teremnek? "Hirtelen teremnek majd bizonyítékok, ha hatalomra kerülnek vagy ők állítják elő ezeket a bizonyítékokat? És már az ítélet is megvan, mint a Tanú című filmben?" - fogalmazott Török Zsolt.

Mint mondta, Orbán Viktor konkrét fenyegetésekre hivatkozva maga is elismerte egy interjúban, hogy alkotmánymódosításra is kész annak érdekében, hogy minél tovább hatalmon maradjon, majd állami megrendelésű hajtóvadászatot helyezett kilátásba politikai ellenfeleivel szemben.

Török Zsolt szerint az évtizedes ellenzéki szerep "gyógyíthatatlan hatalomvágyat oltott Orbán Viktorba", akinek személyes kudarcai nemcsak baloldali politikusokat, hanem a magyar demokráciát fenyegető elvakult gyűlöletté vált a fejében. Hozzátette: ezt alapozza meg a Jobbik és a Magyar Gárda megerősödése is. Mint fogalmazott: a demokráciának mindez nem állt érdekében, a Fidesz azonban ezért sokat tett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

trombi1974
2009. június 9. 12:06
A fidesz 7 éve tétlenül nézi,hogy ezek mit csinálnak az országgal.Elég!Tényleg elég!A Fideszből!!
Baradlay
2009. június 2. 00:24
Figyelj sargasag!Te egy agymosott komcsi,izraelita vagy!Huzzal innen!
maya460
2009. június 1. 19:11
Kedves yellov nem hiszem hogy értelmiségi vagy,mert amit összehordtál az egész egy nagy ostobaság!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását