2024. május 4. - Mónika, Flórián

Lehet sportolni a Balaton jegén

Van, ahol már sportolásra alkalmas a Balaton jege, a tó jégfelülete azonban nem homogén, ezért mindenütt ellenőrizni kell, hogy biztonságos-e rámenni - mondta Nagy Jenő, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság megbízott vezetője csütörtökön az MTI-nek
2009. január 8. csütörtök 13:52 - Hírextra
Csak a 12 centiméternél vastagabb jég alkalmas arra, hogy az embereket csoportosan is elbírja - hangsúlyozta.

Tájékoztatása szerint az elmúlt napokban már sokan tartózkodtak a jégen, de eddig senkit nem bírságoltak meg emiatt, és nem indítottak szabálysértési eljárást sem ezért.

Mint elmondta, továbbra is a meggyőzés az elsődleges eszközük arra, hogy jobb belátásra bírják az önmagukat veszélyeztetőket, illetve a szabálytalankodókat. Ha a jég nem olvad, nem mozog és kellően szilárd, akkor mindenki saját felelősségre tartózkodhat rajta ott, ahol ezt nem tiltja a jogszabály. A vonatkozó 2001-es minisztériumi rendelet értelében a tilalom a kikötők jegére vonatkozik, továbbá rossz látási viszonyok közt, járművel tilos a jégre menni.

Nagy Jenő kitért arra, hogy eddig csak Balatonfüred önkormányzata kért közreműködést a vízi rendészettől hivatalos jégpálya kijelöléséhez, de ez nem kötelező; vélhetően más balatoni településeken is készülnek ellenőrzött jégpályák kijelölésére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását