2024. április 26. - Ervin

Csúszós dolog ez az adócsalás

Adót csalt, és felszámolásának ideje alatt is tevékenykedett az a kecskeméti székhelyű gazdasági társaság, amelyet a minap leplezett le a vámhatóság - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője szombaton az MTI-vel.
2009. május 30. szombat 13:35 - HírExtra
Az APEH feljelentése alapján elrendelt nyomozás során a pénzügyőrök a vállalkozás 2004 és 2007 közötti tevékenységét vizsgálták meg, és megállapították, hogy a társaság a jövedelmét - amely többek között gabonaértékesítésből, valamint kivitelezési munkákból származott - elhallgatta, adóbevallási és adófizetési kötelezettségének egyáltalán nem tett eleget - mondta Sipos Jenő.

Közlése szerint a feljelentett adóösszegen túl további 141 millió forintos adócsalást, valamint hétmillió forint értékű "fedezetelvonó csődbűncselekményt" is megállapítottak, a társaság ugyanis a tevékenységét felszámolásának elrendelése után is tovább folytatta, és azon időszakban keletkezett vagyonával nem számolt el a felszámolónak.

A felderített jogsértések alapján a vámhatóság a társaság képviselőjével szemben jelentős értékre elkövetett adócsalás és csődbűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást - írta közleményében a szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását