2024. május 5. - Györgyi

Gyermeknap: rendezvény hegyek

Több mint hatezer hátrányos helyzetű gyereket lát vendégül május 30-án, szombaton a Puskás Ferenc Stadion Szoborparkjában egy musicalelőadáson a Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
2009. május 29. péntek 18:23 - HírExtra
A gyermeknapi rendezvények közül izgalmasnak ígérkezik az állatkerti program, valamint a Rex Kutyaotthon állatszigetén való részvétel. Az Attila út sarkán lévő játszótéren Varázsmező címmel rendeznek ünnepséget, a közeli galériában pedig tehetséges gyerekek rajzaiból nyílik kiállítás.

A szociális tárca az ország összes megyéjéből 6200 hátrányos helyzetű és fogyatékossággal élő gyereket lát vendégül a dr. Bubó című musical előadásán, a Puskás Ferenc Stadion Szoborparkjában.

A résztvevő gyerekeket az előadás előtt kora délután különféle szórakoztató programokon várják a Stadion Nyár évadnyitó rendezvényén. Lesz családi sakkszimultán, mini tájfutóverseny, bokszsuli-bemutató, csocsóbajnokság, zenei vetélkedő, kézművesfoglalkozások és táncoktatás is.

A Fővárosi Állat- és Növénykert főkapujánál délelőtt a Garabonciás Együttes, illetve Huzella Péter énekel. Bizonyára sokan lesznek kíváncsiak a családi vetélkedőkre, a fókabemutatóra, az elefántetetésre, az óriáskígyó-simogatásra, valamint a dinoszauruszokról szóló filmekre is.

A gyerekek mellett az állatok lesznek a főszereplői a Rex Kutyaotthon Alapítvány gyermeknapi rendezvényének is. Az állatsziget folyamatosan bővül új jövevényekkel: a kecskéken, bárányokon kívül legutóbb két csüngőhasú kismalaccal és egy jámbor szamárral gyarapodott. A rendezvényen csincsillák, nyulak és vadászgörények is fogadják a kicsiket. A sok érdekes "állati" programmal a szervezők az állatok tiszteletének fontosságát szeretnék a gyerekek fejében elültetni - olvasható a kutyaotthon ajánlójában.

Az Országos Mezőgazdasági Könyv- és Dokumentumtár Attila úti galériájában a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulóinak kiállítása május 31-én délelőtt nyílik meg.

Az alkotók szociális intézményekből, otthonokból, mélyszegénységben élő falvakból érkeznek, a Gyermekmédia Egyesület szervezésében. A 150 tehetséges gyerek műveiből rendezett kiállítás a hónap végéig látogatható. Elsősorban nekik szól a közeli játszótéren, az Attila út és a Mikó utca sarkán rendezett hatórás Varázsmező Gyermeknapi Ünnepség, közismert személyiségekkel és nívós koncertekkel, de a program bárki által látogatható, aki arra jár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását