2024. június 11. - Barnabás

Csalás gyanúja az MSZP körül

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság több száz millió forintos csalás miatt folytat eljárást, amelynek során öt személyt vettek őrizetbe, majd tartóztattak le két héttel ezelőtt - közölte az MTI megkeresésére a rendőrség pénteken.
2009. május 29. péntek 17:52 - HírExtra
A Kiskunfélegyházi Takarékszövetkezet tett feljelentést az ügyben, ezért a megyei rendőr-főkapitányság illetékes az ügyben eljárni, de a letartóztatott személyek nem kecskemétiek - mondta a sajtóreferens.

Nyíkos Tamás sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó azt a lapinformációt, amely szerint az egyik letartóztatott személy Nyékes Béla, az MSZP környezetvédelmi tagozatának elnökségi tagja.

A nyomozás érdekeire tekintettel több információt nem tudunk adni a folyamatban lévő ügyről - tette hozzá.

Brúszel László, az MSZP megyei szervezetének alelnöke, a Kecskeméti szervezet elnöke az MTI-nek határozottan kijelentette: Nyékes Béla sem Kecskeméten, sem Bács-Kiskun megyében szocialista alapszervezetnek a tagnévsorában nem szerepel, a megyében nem ismerik.

Az MSZP honlapjának portrétárában csütörtökön még szerepelt Nyékes Béla neve, de pénteken már nem volt olvasható.

Nyakó István, a párt szóvivője az MTI érdeklődésére azt mondta: Nyékes Béla nem tagja az MSZP-nek. Közlése szerint az MSZP tagozatainak párton kívüli is lehet tagja. Hozzátette: a letartóztatott Nyékes Béla ügyével kapcsolatban megkeresik az MSZP környezetvédelmi tagozatát, amelynek tagja.

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke egy pénteki budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: az igazságszolgáltatásnak végeznie kell a dolgát, meg kell várni az eljárás eredményét.
"Szerintem az a helyes, hogy ha a bűnüldözés és az igazságszolgáltatás nem párttagkönyvek szerint jár el" - fogalmazott a pártelnök kérdésre válaszolva.

Hozzátette: indultak eljárások szocialista, fideszes politikusok és nem politikusok ellen is, és úgy véli, ilyenkor az igazságszolgáltatásnak végeznie kell a dolgát, meg kell várni annak az eredményét.

A Népszabadság korábban arról írt: értesülésük szerint Nyékes Bélát, az MSZP környezetvédelmi tagozatának elnökségi tagját is letartóztatták egy 300 millió forintos csalási ügyben. A szakértői vélemények alapján a kárérték mintegy háromszázmillió forint. Az ügy gyanúsítottjai a csalást követeléskezelés elszámolása során követték el a pénzintézet sérelmére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását