2023. április 1. - Hugó

Félmillió forintot ajánlott fel a rendőrség

A budapesti rendőrfőkapitány minden egyes, a rendőri felvételeken látható és március 15-én jogsértést elkövető személy azonosításában segítő állampolgárnak félmillió forintot ajánlott fel. A nyomravezetői díjról szóló bejelentést Tóth Gábor keddi, budapes
2008. március 18. kedd 13:01 - Hírextra

Elmondta, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság 12 fős nyomozócsoportot hozott létre bűnügyi munkatársakból és informatikusokból. Az a feladatuk, hogy a március 15-én készült rendőrségi és televíziós felvételek alapján további jogsértők kilétét állapítsák meg. Ehhez várja a főkapitány az állampolgárok segítségét és 500 ezer forintot tűz ki minden elkövető nyomravezetéséhez.

A BRFK március 15-én 94 rendezvényt biztosított, ebből kettőnél - a Március 15. téri megemlékezésnél és a Blaha Lujza téri rendezvénynél - történt jogsértés, a többi rendezvény jogsértés nélkül békésen lezajlott.

A fővárosi rendezvények biztosításában 3 ezer rendőr vett részt, a biztosítás költsége körülbelül 60 millió forint volt.

A BRFK március 15-én megyei egységek és a Készenléti Rendőrség segítségével biztosította, hogy akik méltóságteljesen, békésen szerettek volna ünnepelni, ezt megtehessék. Este néhányszáz fős csoport zavarta meg a rendet, velük szemben a rendőrség gyorsan, hatékonyan, törvényesen, a fokozatosság elvét betartva, szakszerűen fellépett - mondta.

Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány arról számolt be, hogy március 14-15-én 1.257 rendezvényt biztosított a rendőrség, ebben 7.500 rendőr és 4.000 polgárőr vett részt. Mint mondta, a stratégia az volt, hogy megelőzzék a jogsértéseket, a bekövetkezett jogsértésekkel szemben pedig határozottan fellépjenek.

Hangsúlyozta, hogy a rendőrség törvényesen, szakszerűen, az arányosság és fokozatosság elvét betartva végezte munkáját. Az oszlatás során 18 olyan könnygázgránátot vetettek be, ezek már rendszeresítve voltak. A főkapitány kiemelte: egyetlen eset kivételével minden rendőrön látható volt az azonosítója.

A közreműködő vagyonvédelmi vállalkozásokkal - akik a szervezők, rendezők munkáját segítették - a rendőrség szerződést nem kötött, de minden esetben együttműködött - jelentette ki.

Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa hétfőn közleményben vetette fel, hogy kérdés, vajon összeegyeztethető-e az alapvető jogokkal, ha egy állami rendezvényen nem a rendőrség, hanem egy őrző-védő magáncég végzi a résztvevők biztonsági ellenőrzését?

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását