2024. május 19. - Ivó, Milán

A zsidók tiltakoznak az árpádsávos zászló ellen

Tiltakozik a zalaegerszegi rendőrkapitányság előtti parkban elhelyezett árpádsávos zászló ellen a zsidó hitközség, ugyanis a nyilas jelképre emlékeztető zászló lobogtatása sokakban szorongást vált ki, a koncentrációs táborok túlélőiben pedig félelmet kelt
2009. május 29. péntek 20:23 - HírExtra
Tombi Lajos, Zalaegerszeg alpolgármestere arról adott tájékoztatást, hogy az árpádsávos zászló felállítására a Jobbik Magyarországért Mozgalom zalaegerszegi szervezetének kérésére a polgármesteri hivatal adott engedélyt.

A szervezet eredetileg a városi rendőrkapitányság előtt, az 56-os kopjafa melletti parkban kívánta elhelyezni a lobogót. A hivatal - mivel ez nem önkormányzati terület - erre nem adott engedélyt, helyette más helyszínt javasolt. A zászlót végül áprilisban a megyei rendőrkapitányság előtti téren helyezték el. Az Árpád-házi királyok családi zászlaja hivatalosan nem nemzeti jelkép, viszont magyar történelmi zászló. Az önkormányzatnak ilyen esetben nincs eszköze a kezdeményezés megtiltására - jegyezte meg Tombi Lajos.

A zászló felállítását kezdeményező Jobbik Magyarországért Mozgalom zalaegerszegi vezetője elmondta: "az Árpád-házi zászló többet jelent egy történelmi jelképnél. Mind gazdasági, mind politikai, mind kulturális értelemben kifejezi az itt élő emberek egységét, és azt a tiszteletet, amely az Árpád-házi uralkodókat övezte, és amely kijár őseinknek is."

A hitközség nem a zászló, hanem annak "lobogtatói" miatt tiltakozik - mondta Siklósi Vilmos. Hasonló zászlót használ jelképként a szélsőjobboldal, a magyar gárda, a hungarista mozgalom.

A hitközség elnöke szerint a megoldás egy történelmi emlékpark felállítása lenne, ahol valamennyi Árpád-házi zászló szerepelne.

A történelmi emlékpark létesítésével egyetért az önkormányzat MSZP-frakciója is. Elismeri a történelmi jelképet, de mint Tarr Ervin, az MSZP zalaegerszegi szervezetének elnöke fogalmazott: ha egy politikai szervezet felállít egy zászlót, akkor ugyanott helye van a többi történelmi jelképnek is. Ezért a frakció kezdeményezte, hogy minden évben állítsanak fel egy történelmi zászlót és legyen ez a tér a jövőben történelmi zászlópark, amely helyet ad különböző kulturális rendezvényeknek.

A zászlók elhelyezéséről és a hasonló jellegű kérelmekről a jövőben a közgyűlés fog majd dönteni - közölte Tombi Lajos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

imre608
2009. május 30. 15:37
Zsidók csak ne nagyon tiltakozzanak Magyar földön.Ez Magyar történelem amihez nekik fogalmuk sincs csak ennek tönkre tételéhez.Tiltakozásukat Izraelbe fejezzék ki a Palesztinok ellen alkalmazott aljas módszereik ellen.
Darányi István
2009. május 29. 22:06
Magor!Az Árpád-házi zászló nem minden Árpád-házi király zászlaja volt. Az Árpád-háziak eredeti színük a vörös volt.Lehet választani, a piros,ezüst (nem fehér) a sötét középkor a katolizáció színe,míg a trikolór a felvilágosodás eszméjét hordozza! Ebből eredően lehet választani, vissza a múltba,vagy irány a jövő!
Magor
2009. május 29. 21:23
Egy nemzet nem lehet büszke jelképeire,mert egyesekben rossz érzést vált ki,hogy HASONLÍT valamire ami benne félelmet kelt!Ez már egy kicsit sok!!!!Ennyi erővel a kommunizmus üldözöttei tiltakozhatnának a piros-fehér-zöld zászlónk ellen,mert abban meg volt anno egy kalászos kalapácsos sarlós komcsi címer.De akár tiltakozhatnának az USA zászlaja ellen is,hisz abban is vannak piros-fehér sávok!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását