2024. március 29. - Auguszta

Bírálat a városvezetésnek

Mintegy egymilliárd forint értékű sportingatlan forgalomképessé nyilvánítását támogatták kedd délután a fővárosi önkormányzat gazdasági bizottságának MSZP-SZDSZ tagjai.
2008. szeptember 16. kedd 21:30 - Hírextra
A testület elé került hivatali javaslat, amit korábban már a városvezetés is támogatott, a Városligeti Műjégpálya többmilliárdos felújításához szükséges önrész előteremtését célozza. A Zágrábi úti lőtér, a Hajógyári-szigeti csónakház mellett eladnák a III. kerületi Sújtás utcai sporttelepet is.

Hutiray Gyula (Fidesz) a napirend tárgyalása előtt felvetette, hogy szerinte mulasztásos törvénysértést követ el a főpolgármester és a főjegyző azzal, hogy hónapok óta nem válaszol a bizottság határozatban megfogalmazott kérdéseire. A testület mintegy fél tucatszor kért választ a város vezetésétől a Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulás működésével és képviseletével összefüggő kérdésekről.

Hutiray Gyula felvetette azt is, hogy vizsgálatra volna szükség annak tisztázására, milyen felelősség terheli Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettest amiatt, amiért nem tájékoztatta a szakbizottságot arról, hogy ötmilliárd forinttal növekszik idén a BKV vesztesége. Leszögezte, hogy ilyen kérdésről, az üzleti terv módosításáról, a képviselőknek nem a sajtóból kellene értesülniük.
Bagdy Gábor (KDNP) ugyancsak a képviselők tájékoztatását hiányolta azzal a sajtóhírrel kapcsolatban, hogy távozás előtt áll a Fővárosi Vízművek Zrt. vezérigazgatója. Somlyódy Csaba (MSZP) bizottsági elnök közölte, hogy a bizottság semmilyen tájékoztatást nem kapott ez ügyekben a városvezetéstől. Egyetértett azzal, hogy jó lenne, ha a szakbizottságot informálnák e témákban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását