2024. május 13. - Szervác, Imola

Új hidat építene az MSZP és az SZDSZ

Írásban kötelezze el magát a magyar és a horvát kormány, hogy támogatja az új Mura-híd megépítését - mondta Göncz Kinga, az MSZP európai parlamenti listavezetője és Kovács Kálmán, az SZDSZ országgyűlési képviselője szerdán az MTI-nek, miután Mura-vidéki polgármesterekkel találkoztak.
2009. május 27. szerda 14:51 - HírExtra
Mind a magyar, mind a horvát kormány deklarálta, hogy támogatja a Muraszerdahelyre tervezett híd megépítését, most azt szeretnénk kérni, hogy a következő magyar-horvát kormányülésen legyen közös írásbeli deklaráció - fogalmazott Göncz Kinga a Zala megyei Tótszerdahelyen tartott megbeszélés után.

Hozzátette: az írásbeli megállapodás lehetővé tenné, hogy elinduljon a tervezés, majd európai uniós forrásokból a híd megvalósítása.

Az EP-listavezető szerint a Muravidéken nagyon komoly tervek vannak a gazdasági, a turisztikai területen való fejlesztésre.

A szocialista politikus elmondta, tudomása szerint július 3-án lesz a következő horvát-magyar kormányülés.

Kovács Kálmán, aki az SZDSZ vidékpolitikai kabinetjének vezetője is, közölte: Budapestről most már végig elkészült az M7-es az autópálya, az azon átívelő hidat azonban úgy építették, hogy Horvátország már európai uniós tag lesz, ezért mindössze két-két autó fogadására alkalmas.

Elmondta, már most is csak fennakadásokkal működik a vámellenőrzés, egy nyári szezonban akár 5-10 kilométeres sor is kialakulhat. Ezért is lenne nagy jelentősége a régóta tervezett új Mura-hídnak, illetve a murakeresztúri útnak, amivel meg lehetne spórolni 20-30 kilométernyi kitérőt a két ország között - vélekedett.

Kitért arra, hogy az SZDSZ európai parlamenti választási kampányában az egyik legfontosabb szempontnak Horvátország csatlakozását tartja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását