2024. április 28. - Valéria

Mikola szerint zsákutcában az egészségügy

Mikola István szerint "zsákutcába jutott" az egészségügyi rendszer, ahonnan nincs tovább lefelé. A Fidesz országgyűlési képviselője erről Taszáron beszélt, egy lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón.
2009. május 27. szerda 22:50 - HírExtra
Ez a helyzet azonban egyúttal optimizmusra is okot adhat, hiszen innen csak építkezni lehet - tette hozzá.Az Országgyűlés egészségügyi bizottságának alelnöke közölte: a Fidesznek van egy kidolgozott, tíz éves egészségügyi programja, amelynek megvalósításával fel lehetne hozni a hazai egészségügyet az európai egészségügyi rendszerek szintjére.

Mikola István megítélése szerint Magyarország nem tudott élni az európai uniós tagság adta lehetőségekkel, nem tudja fogadni az európai pénzforrásokat."Úgy tűnik, fordulat lesz a politikában, és nekünk van egy programunk, ami a fordulat kapcsán optimistává tehet minket" - mondta a Fidesz szakpolitikusa, hozzátéve: ezzel "csak egy nagy baj van", mégpedig az, hogy ez egy tízéves program, a politika meg négyéves ciklusokban mér.

Mikola István ennek kapcsán annak a véleményének adott hangot: "egyszer egy ilyen tízéves építkezést valamiféle társadalmi közmegegyezésben végig kell vinnünk, mert egyébként nem boldogulunk."

Hozzátette: "ha ezt végig tudjuk csinálni, akkor tíz év múlva egészen biztosra vehető, hogy a magyar egészségügy is európai színvonalú szolgáltatásokat tud majd nyújtani a magyar emberek javára."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását